Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Alle leuke YouTubers in één app

Alle leuke YouTubers in één app

Door 7Days

Voor wie geen genoeg kan krijgen van Cinemates, Mert, Dylan Haegens, Bardo Ellens en Sophie Milzink is er nu CollAppTV. Een app waarin deze vijf bekende Nederlandse YouTubers zich hebben verzameld om leuke extra’s te plaatsen voor hun fans. Denk aan exclusieve video’s, livestreams, behind the scenes en Q&A's. "Wat op YouTube lastig gaat, doen wij hier." Door Maartje Dammers

CollApp.tv ging twee weken geleden live en schoot pijlsnel de top gratis-hitlijst van de App Store in. De YouTubers die zich erin hebben verzameld, zijn al een tijdje vrienden en wilden wat extra’s doen voor hun trouwe fans.

"Ik vind het erg leuk dat ik hieraan mee kan doen", vertelt Sophie Milzink (17). Zij is niet alleen het enige meisje van de groep, maar ook de jongste. "En degene met de minste abonnees", vertelt Sophie lachend. "De rest heeft er héél véél meer. Maar dat maakt niets uit. De anderen doen helemaal niet alsof ze beroemd zijn. Maar dat zijn ze wel." En ook Sophie kan met haar 25.000 abonnees rekenen op de nodige aandacht. "Dat is echt gek", vertelt ze. "Als een filmpje dertigduizend keer wordt bekeken, realiseer ik me niet dat het ook dertigduizend mensen zijn die het hebben gezien. Maar als ik dan ineens herkend word, zoals laatst bij een concert van Beyoncé, wordt het ineens meer dan een getal."

Losse pols

Voor wie Sophie nog niet kent, in haar filmpjes bespreekt ze dingen uit het dagelijks leven. "En daar gooi ik dan mijn eigen mening bovenop." En dat gaat redelijk uit de losse pols. "Ik schrijf nooit iets uit maar bedenk wel waar ik heen wil met mijn verhaal, anders wordt het zo ongestructureerd."

De bedoeling is dat ze elke zondag een nieuw filmpje plaatst. "Maar dat gaat bijna altijd de mist in", biecht Sophie lachend op "Ik ben een chaotisch type en ben slecht in plannen. Dan is het ineens weer zaterdag en denk ik: oh morgen moet ik weer een filmpje plaatsen. Maar dan komt er weer iets voor school tussendoor of een feestje."

Mopperen

Toch weet Sophie dat het beter werkt als ze wél op een vaste dag een filmpje zou plaatsen. "Dan wordt het een gewoonte voor mensen om dan te kijken. Nu zijn er wel eens mensen die mopperen dat ik ze weer in de steek heb gelaten. En dat snap ik heel goed hoor. Maar ik plaats liever iets waar ik zelf achter sta dan dat ik geforceerd elke week iets ga plaatsen omdat het moet."

Waarom haar filmpjes zoveel succes hebben, dat weet Sophie eigenlijk niet. "Misschien dat mensen zich erin herkennen?", zegt de weifelend. Om daarna hard lachend te roepen: "Oh, dat is eigenlijk een heel stom antwoord!"

Hoe enthousiast de meeste van haar abonnees ook mogen zijn, er staan ook regelmatig negatieve reacties onder haar filmpjes. "Daar trek ik me niet zoveel van aan", zegt Sophie nuchter. "Het is maar een reactie, het hoort erbij. En als ik daar niet tegen zou kunnen, dan moet ik mezelf ook niet op internet zetten."

Toevoeging

Heeft deze succesvolle YouTuber nog tips voor lezers die zelf ook een kanaal willen beginnen. "Jaaaa!!", zegt Sophie meteen enthousiast. "Doe wat je zelf leuk vindt. Mensen zien dat. En er zijn er altijd die het niet leuk vinden - dat is in het echte leven ook zo – maar neem hun kritiek mee als je denkt er iets aan te hebben en zet het anders van je af. En laat je niet uit het veld slaan als je in het begin niet zoveel abonnees hebt. Dat kan zomaar omslaan. Als jij blijft doen wat je leuk vindt, val je vanzelf wel op."

En hoe ziet ze haar eigen toekomst op het videokanaal? Sophie: "Ik zou het leuk vinden als het aantal abonnees blijft groeien want ik zie dit echt als een toevoeging aan mijn leven. Ik krijg leuke kansen zoals nu met CollApp.tv. Voor de rest zie ik wel hoe het gaat. Zo lang de kijker het leuk vindt, ga ik door."

Bekijk een video van Sophie: Irritante mensen in de Supermarkt:

Dit artikel komt uit jongerenkrant 7Days, die elke vrijdag in de brievenbussen en boekhandels ligt. De redacties van 7Days en Scholieren.com bundelen de krachten: een selectie van het onderwijsnieuws uit 7Days en wordt doorgeplaatst op Scholieren.com en onze beste blogs verschijnen in de krant. Meer weten over onze samenwerking? Klikkerdeklik.

Gepubliceerd op 3 april 2014
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

ok

8 jaar geleden