8 jaar en een foutloos wiskunde-examen

8 jaar en een foutloos wiskunde-examen

Door Kim
Doe ons zo’n brein: de achtjarige Xavier Gordon-Brown wordt door deskundigen niet als ‘zomaar’ hoogbegaafd, maar als een echt wonderkind bestempeld. Het Britse jongetje maakte laatst voor z’n plezier(!) een wiskunde-examen dat normaal aan zestienjarigen wordt gegeven en maakte daarbij amper fouten. Xavier vond de toets eigenlijk wel erg makkelijk. Zijn hobby’s zijn niet alleen maar voetballen, streetdance en teakwondo, maar ook vioolspelen, pianomuziek, Latijn (één van de drie talen die hij vloeiend spreekt) en natuurlijk wiskunde. 
Xavier had allang naar de middelbare school gemogen, maar zijn ouders hebben daar een stokje voor gestoken. Pa en ma willen namelijk dat hij een normale schooltijd doorloopt. Maar ja, wat is normaal? 
Gepubliceerd op 31 augustus 2009

REACTIES

T.

T.

vloeiend latijn.. holeyshit na 2 jaar kan ik de simpelste zinnetjes vertalen.....

14 jaar geleden

K.

K.

Klinkt best slim..

14 jaar geleden

C.

C.

ja dat hij doodongelukkig zal zijn geloof ik ook
bij ons op school was er namelijk ook iemand die op zijn 8ste in de eerste klas van het gymnasium kwam.. hij is nu 6 jaar verder en doet dus op zijn 14e de universiteit. Het is niet normaal en hij werd dan ook heel erg apart aangekeken, omdat hij zo jong was en zijn gedrag ook nog zo kinderlijk was (wat heel normaal is). Echt vrienden had hij niet op school tot een paar jaar geleden een meisje en een jongen op school kwamen die in de pauzes veel met hem optrokken.

14 jaar geleden

G.

G.

goed dat zijn ouder willen dat hij een normale schooltijd heeft... voor zover dat kan in dit geval. Ik durf te wedden dat die jongen doodongelukkig zou worden als hij op zijn 8e naar de middelbare school zou zijn gegaan.

14 jaar geleden

S.

S.

Kan die ook door muren lopen en water veranderen in appelsap?

14 jaar geleden

J.

J.

@Gijs: Ik weet dat hij ongelukkig zou worden. Zoals Christa al zei, je wordt aangekeken (en dat weet ik uit eigen ervaring, was amper 10 op 1 TTO) en wat dat psychologisch en sociaal met iemand doet wens ik mijn grootste vijand niet aan. (nou, 1 persoon, de orthopedagoog die mn ouders geadviseerd heeft)

Dat het schoolsysteem nergens geschikt is voor hoogbegaafden zal ik de eerste zijn om toe te geven. Maar eindeloos versnellen of speciale plus-scholen zijn ook niet de oplossing. Misschien op de korte termijn, maar langer, no way.

13 jaar geleden

#.

#.

eigenlijk best goed dat hij niet gelijk naar de middelbare school is gegaan, maarjah het had die jongen 4 jaar minder school kunnen schelen!

12 jaar geleden

I.

I.

Idd, net als wat #SSS al zei.
Die jongen gaat nu ook nit echt gelukkig worden als hij de hele tijd naar saaie wiskunde lessen moet luisteren waar hij alles al van weet.
Bovendien kunnnen de kinderen in zijn klas hem alsnog raar aankijken, en buiten sluiten omdat hij slimmer is dan zij.. Dat heet jaloersheid, kan heel makkelijk onbewust gebeuren!
Die jongen moet waar wij de heletijd over zitten te mopperen school enz. Die moet dat ook gaan doen. Terwijl hij dat NIET hoeft, wij MOETEN het. Trouwens ERIK (bekend als de slimste kind van Nederland) heeft toch ook ongeveer 3 jaar overgeslagen, en hem gaat hjet goed!
Liever niet gelijk beslissingen nmen..

12 jaar geleden

B.

B.

Hij is gwn een dikke aap zonder bril

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.