Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Gym. Altijd leuk?!

Femke

Gym. Altijd leuk om het nieuwe schooljaar mee te beginnen. Al is het maar om nieuwe excuses te bedenken om te spijbelen…
Vorig schooljaar werd verteld dat eindexamenklassen geen gym meer hebben, maar tot mijn grote schrik staat het vak wel op mijn rooster genoteerd. Met deze vreselijke vergissing snel ik me dan ook naar de roostermaker. En zijn reactie is er niet een om vrolijk van te worden: gym staat op je rooster, dus gymmen zul je.

Verplicht sportief doen

Eindelijk dacht je van de overdreven sportievelingen, grote gymkneuzen en alle andere vormen van gymmende lotgenoten af te zijn, maar helaas. In plaats van lekker uitslapen mag je elke woensdag de eerste twee uren verplicht sportief gaan doen. In je eentje. Of nou ja, samen met nog 20 klasgenoten, maar niet één ervan behoort tot je vrienden. Die zijn namelijk wel allemaal bij elkaar ingedeeld.

Dus wanneer jij jezelf in het zweet staat te werken, ligt de rest in de zon bruin te bakken. En wanneer jij geen vorm van lichaamsbeweging hoeft uit te oefenen –behalve van de supermarkt naar de aula lopen en neerploffen- , staat de rest van jouw vriendenclub zich uit te sloven.

Verstoppen in de kast

Dan zit er niks anders op. Sportief in bed blijven liggen de eerste twee uren. Iets wat de school minder zal waarderen. Met als gevolg dat er elke week speciaal gecontroleerd wordt of mevrouw wel braaf haar best doet tijdens het rugby´en, geen mensen verwondt bij het voetbal of zich niet achter de kast verstopt tijdens trefbal. Wat een feest.

Keihard lachen

Toch zijn er positieve punten te vinden: keihard kunnen lachen wanneer iemand onderuit gehaald wordt met een hockeystick, of al zomerklaar het strand op kunnen omdat alle buikspieroefeningen vruchten hebben afgeworpen. Dus bedenk de volgende keer wanneer je ´s ochtends met halfopen ogen volleyballen probeert te ontwijken: sporten is gezond! Nog eventjes volhouden, want aan alles komt een eind!

Gepubliceerd op 7 september 2009


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?