Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gratis boeken winnen!

Gratis boeken winnen!

Door Roos

Zaterdagavond werden de winnaars van de schrijfwedstrijd Mijn Kort Verhaal gekroond in boekhandel Donner in Rotterdam. De 15-jarige Ola Enzler pakte de hoofdprijs. Alle genomineerden kregen een mooi boekenpakket mee naar huis, en jij maakt hier ook kans op!

In de jury van Mijn Kort Verhaal zitten twee jonge auteurs: de Nederlandse Daan Heerma van Voss en Vlaming Frederik Willem Daem. Beide hebben net een nieuw boek uit, die jij helemaal gratis kunt winnen. 

Zelfs de vogels vallen

Dit is het debuut van de 26-jarige Frederik Willem Daem. Het boek bestaat uit korte verhalen. De verhalen zijn persoonlijk. Onder andere zijn ex-vriendin, zijn overleden oma en hijzelf spelen een rol.

Daarnaast is de Amerikaanse popcultuur een belangrijk thema, met verhalen over op YouTube-filmpjes geïnspireerde achtervolgingen, tv-predikanten en stuntpiloten. Volgens Frederik komt dat omdat hij een echt 'televisiekind' was, dat vroeger alles keek wat er te kijken viel. Grappig detail: creatieveling Frederik ontwierp en tekende zelf de omslag van het boek. 

De laatste oorlog

Daan Heerma van Voss is een echte veelschrijver. Hij schrijft essays, verhalen, bloemlezingen en romans. De laatste oorlog is zijn nieuwste werk. In dit boek vraagt de hoofdpersoon Abel Kaplan zich af of je weet wat voor mens je bent als je nog nooit een oorlog hebt meegemaakt? Ben je een held of een loser? 

Als de bijna 50-jarige Abel Kaplan op een schoolgebouw stuit waar Romavluchtelingen worden vastgehouden, bevrijdt hij een jongen en neemt hem in huis als onderduiker. Onbewust begint Kaplan de oorlog na te spelen.

Gratis voer voor je leeslijst!

Enthousiast geraakt over deze twee topboeken van jonge auteurs? Laat je gegevens hieronder achter en maak kans op één van vijf boekenpakketjes van deze twee titels.

Gepubliceerd op 20 februari 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.