5 Soorten vriendschap

5 Soorten vriendschap

Door Amber

Vriendschappen kunnen erg van elkaar verschillen. De ene relatie is de andere niet: niet elke vriend is een BFF. Hieronder een lijstje met verschillende soorten vriendschappen waarmee we allemaal bekend zijn. 

De comfortabele  vriendschap
Bij deze vriendschap ben je super comfortabel in het bijzijn van de ander. Vaak is dit omdat je diegene al een tijdje kent. De gesprekken bij dit soort vrienden kunnen gaan over heel persoonlijke dingen. Altijd fijn zo'n vriendschap. Verder hebben jullie veel inside jokes die niemand anders snapt omdat jullie elkaar al zo lang kennen. Ook is het nooit een probleem als jullie al een tijdje niet hebben afgesproken, die vriendschap blijft toch wel bestaan. 

De awkward vriendschap
Je kent iemand, en elke keer als jullie praten klikt het ook wel maar of jullie nou echt vrienden zijn is een mysterie. Dit zorgt voor heel wat dilemma's. Een appje sturen, ja of nee? Vragen om te chillen in de vakantie, ja of nee? Een knuffel geven als jullie elkaar weer zien, ja of nee? Allemaal moeilijke vragen die de relatie wat awkward maken. 

De gekke vriendschap 
De gekke vriendschap is mijn persoonlijke favoriet. Deze vriendschap ontstaat omdat jullie beide simpelweg heel gek zijn, te gek voor de rest. Gelukkig zijn jullie ook niet bang om samen gek te zijn, de ander zal je toch niet beoordelen want die is precies hetzelfde. De gesprekken bij zo'n vriendschap zijn vaak de meest random, raarste gesprekken. Ook komt het vaak voor dat jullie beide helemaal stuk gaan terwijl iedereen in de omgeving vol verwarring zich afvraagt wat er nou precies zo grappig is. 

De droomvriendschap
Er zijn altijd mensen in je omgeving waar je van droomt dat ze bevriend met je zouden zijn. Ze lijken super aardig, maar een echte vriendschap opbouwen is er nog nooit van gekomen. Soms zijn het mensen die dezelfde interesses hebben maar die weten niet dat jij die sport/serie/band/hobby ook heel leuk vindt. Mensen die gewoon een 'coole vibe' afgeven, wat je half onzeker maakt maar waardoor je ook ergens denkt: ''Wees alsjeblieft mijn vriend.'' Het is net alsof je een lichte crush op iemand hebt maar dan voor vriendschap. 

De 'gedwongen' vriendschap
Bij deze vriendschap was het simpelweg niet mogelijk om niet bevriend te raken met de ander. Dit kan zijn omdat jullie in dezelfde vriendengroep zitten en jullie dus zo vaak chillen dat het raar zou zijn als jullie geen vrienden waren. Ook kan het zijn dat je in situatie terecht bent gekomen omdat de andere persoon de enige is die je kent in een grotere groep, bijvoorbeeld in een nieuw sportteam. Dan ontkom je vaak niet aan de vriendschap die ontstaat. Deze vriendschappen is niet perse slechter dan de andere vriendschappen, deze ontstaat alleen op een andere manier.

Vriendschap is iets moois. Dus welke soort vriendschap je dan ook hebt met iemand, probeer het altijd te waarderen.

Gepubliceerd op 21 maart 2017
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.