Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nog steeds geen spoor van examendief Almere

Nog steeds geen spoor van examendief Almere

Door Merel

Er is nog altijd geen spoor van de examendief op het Buitenhout College in Almere, waar vorige week vijftig examens beeldende vorming werden gestolen. Veel vragen zijn nog altijd onbeantwoord.

Nadat de diefstal aan het licht kwam deed de school melding bij de Onderwijsinspectie. Daarop werden de examens ongeldig verklaard. De  leerlingen moeten het examen in juni opnieuw maken.

Vorige week heerste er nog een grafstemming op het Buitenhout College. De vijftig gedupeerde vmbo-scholieren waren kwaad en gefrustreerd. Niet alleen krijgen ze op 12 juni geen uitslag en moeten ze het examen overnieuw maken in het tweede tijdvak, ook kunnen ze een eventuele herkansing pas in augustus doen.

En vandaag, een week later, is dat niet veel anders. Eén van de Almeerse scholieren vertelt: "Er is nog steeds veel onbekend. Er zijn heel veel vragen. Inmiddels hebben wij vakantie, dus we willen duidelijkheid." 

Geen speculatie

Zelf hebben de scholieren geen idee wie de dader zou kunnen zijn. Er wordt ook niet gespeculeerd. "Er gaan helemaal geen roddels. De school was leeg op het moment dat het gebeurde, dus we kunnen niemand verdenken. Er wordt gezegd dat één van de docenten een sleutel is verloren, maar niemand weet welke docent, en of dat echt waar is", vertelt de leerling aan Scholieren.com.

Ondanks alle commotie moesten de gedupeerde scholieren natuurlijk wel gewoon nog hun andere examens maken. "Het was moeilijk om me te concentreren deze week. Je weet dat je er gewoon hard voor moet gaan, maar iedereen loopt straks de school uit en is klaar, terwijl wij nog niet echt vakantie hebben", aldus de leerling van het Buitenhout College.

Veelgestelde vragen

Inmiddels is de school een 'intern onderzoek' gestart. Althans, dat meldt de website. Woordvoerster Kitty Kil van het Buitenhout College laat echter weten dat het echte onderzoek door twee rechercheurs gedaan wordt. "Wij houden gewoon onze oren en ogen goed open. Je bent natuurlijk extra waakzaam in dit soort tijden. Helaas is er nog geen enkele verandering ten opzichte van vorige week: we weten nog steeds niks. Wel ben ik voor de scholieren en hun ouders een lijst met veelgestelde vragen aan het opstellen, die aanstaande maandag verspreid zal worden."

Politie

De politie Midden-Nederland laat weten dat het onderzoek nog in volle gang is. "We kunnen er helaas nog weinig over zeggen. We hebben veel contact met de school en proberen zo veel mogelijk informatie te achterhalen, zoals het tijdstip waarop de examens gestolen zijn."

Voor de Almeerse scholieren zit er intussen niks anders op dan afwachten, en proberen toch maar een beetje te genieten van de zon. Maar het is moeilijk om niet te piekeren. Vooral over de herkansing maken veel leerlingen zich zorgen. "Veel van mijn klasgenoten zijn in augustus op vakantie", vertelt de 15-jarige scholiere. "Ik zelf ook. En bovendien begint mijn nieuwe school rond die tijd. Hoe moet dat nou, aan een nieuwe opleiding beginnen zonder middelbare schooldiploma?"

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 22 mei 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

G.

G.

Ik zeg je het was het konijn van m'n buren. Waarom geloven jullie me gewoon niet?

9 jaar geleden

F.

F.

"Niet alleen krijgen ze op 12 juni geen uitslag en moeten ze het examen overnieuw maken in het tweede tijdvak..."
Foutje :)
Overnieuw moet opnieuw zijn.

9 jaar geleden

Joca

Joca

Overnieuw staat in het Groene Boekje en is dus in principe goed ;-) Interessant verhaal van Onze Taal over overnieuw en opnieuw kun je lezen op https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/overnieuw-opnieuw-over

9 jaar geleden

L.

L.

@acoj hoeveel heb je op examen Nederlands?

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.