Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gedupeerde scholieren Almere zijn 'woest'

Gedupeerde scholieren Almere zijn 'woest'

Door Chris

De vmbo-scholieren van het Buitenhout College in Almere, wier examen beeldende vorming deze week werd gestolen, gaan vandaag niet bepaald ontspannen hun examens in. Volgens een van de gedupeerde scholieren is de spanning om te snijden. "Veel mensen zijn woest over de diefstal", vertelt de 15-jarige leerling aan Scholieren.com en NU.nl.

"Een aantal leerlingen is gisteren behoorlijk tekeer gegaan", vertelt ze. "Iedereen fokt elkaar op. Dit is toch ook niet normaal?"

Zelf heeft ze "met deuren lopen slaan", toen een docent haar woensdag na het examen Nederlands apart nam om haar in te lichten over de gestolen examens. "Ik was zó boos. Ik heb dit jaar hard moeten knokken om überhaupt examens te mogen doen, en dan krijgen we dit. Ik snap niet waarom ze meteen naar buiten zijn gekomen met het nieuws. Ik moet de rest van de week nog examens maken, maar ontspannen ben ik nu niet meer."

Volgens de scholier stonden er vanochtend verschillende cameraploegen en journalisten bij haar school, vertelt ze. "Het is natuurlijk ook het gesprek van de dag."

Geen sporen van inbraak

Barry Lommers, de directeur van de school, liet woensdagavond al aan Scholieren.com weten geen flauw idee te hebben wie er achter de diefstal zit. "Je kunt van alles verzinnen, maar eigenlijk hebben we geen idee waar we moeten beginnen." Er zijn ook geen sporen van inbraak aangetroffen.

Ook de scholieren hebben geen enkele aanwijzing. "Het is voor ons echt een raadsel", aldus de vmbo-leerling.

Ongeldig

De school gaf woensdag een brief mee aan de vmbo-scholierenDirect nadat de school melding deed van de diefstal werd het examen door de Onderwijsinspectie ongeldig verklaard. De school heeft inmiddels ook aangifte gedaan bij de politie. "We hopen dat zij er hun licht over kunnen laten schijnen", aldus Lommers.

Geen gezellige bijeenkomst

Donderdagavond organiseert de school een bijeenkomst voor de getroffen leerlingen en hun ouders. "Daar bieden we de gelegenheid aan betrokkenen om vragen te stellen en stoom af te blazen, mocht dat nodig zijn", laat Lommers weten. De vmbo-scholier weet wel zeker dat het nodig zal zijn. "Ik verwacht niet dat het een gezellige bijeenkomst zal worden vanavond."

In totaal zijn vijftig vmbo-leerlingen gedupeerd door de diefstal. Deze scholieren moeten het eindexamen beeldende vorming tijdens het tweede tijdvak, dat start op 16 juni, opnieuw maken.

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 15 mei 2014
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

A.

A.

Een gratis herkansing dus... ik snap de commotie niet?

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.