Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Write Now! 2014 van start

Write Now! 2014 van start

Door Merel

Heb jij nog een stapel literaire hoogstandjes liggen die staan te trappelen om gepubliceerd te worden? Of wacht je nog steeds op dat ene duwtje in de rug om een meesterwerk uit je pen te laten ontspruiten? Dan is dit je kans! De dertiende editie van de schrijfwedstrijd Write Now! is namelijk van start gegaan.

We zullen maar meteen beginnen met de prijzen: de winnaar van Write Now! 2014 krijgt een MacBook of iPad ter waarde van 1500,- en zijn of haar tekst wordt gepubliceerd in Metro Vlaanderen. Verder staan onder andere een blogcontract bij Spunk.nl, optredens op Geen Daden Maar Woorden Festivals én een intensieve coaching van een literair agent op het programma. 

Bovendien zijn er stapels boekenbonnen te winnen bij de voorrondes. Katsjing!

Alles mag

Genoeg om alvast over te dromen dus. Maar eerst nog even die steengoeie inzending op je scherm toveren. Dat kan van alles zijn: variërend van gedicht tot toneeltekst, van rap tot column en verhaal tot filmscenario. Je kunt dus niet creatief genoeg zijn, zolang je tekst maar niet langer is dan 2,000 woorden. 

Verder moet je tussen de 15 en 25 jaar zijn en in Nederland, België of Suriname wonen. In april en mei zijn er voorrondes, en in juni is de landelijke finale in Rotterdam. 

Jury

Je inzending wordt beoordeeld door een superdeskundige jury, die kijkt naar originaliteit, stijl, taalgevoel, ambitie, verbeeldingskracht, verzorgdheid, leeftijd en mogelijkheid tot publiceren. Lees hier meer over de criteria voor deelname en beoordeling.

Vorig jaar won de Brusselse Lize Spit. Haar verhaal en jurycommentaar kun je hier lezen.

Enthousiast geworden? Je hebt tot 31 maart om je aan te melden!

Gepubliceerd op 14 januari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.