Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Scholieren houden enorm voedselgevecht

Scholieren houden enorm voedselgevecht
Voedselgevechten kunnen altijd een maatje groter. Dit is La Tomatina in Spanje. Foto: Graham McLellan - Flickr

Rondvliegende hamburgers en milkshakes: voedselgevechten komen niet alleen voor in highschoolfilms. In Texas maakten scholieren van twee verschillende high schools een enorme puinhoop in een fastfood restaurant. Reden? Een van de schoolteams kon het niet hebben dat ze een potje American football hadden verloren. Dat meldt de San Antonio Express.

De slotfase van de wedstrijd was een chaos, waarin het team van high school O'Connor de voorsprong weggaf en de Brandeis-school uiteindelijk won. Na de wedstrijd kwamen leerlingen van beide scholen samen in een fastfoodrestaurant, maar kennelijk niet alleen om te eten. Terwijl zij daar namelijk zaten te snacken, startten enkele woedende scholieren een gigantisch voedselgevecht.

Vliegende milkshakes

Een halve minuut lang vloog het voedsel door de lucht, wat veel foto's en video's op social media opleverde. Deze gingen viral en haalden het nationale nieuws in de VS. Hoewel het gevecht heel kort was, moest het restaurant een halfuur sluiten om alle rotzooi op te ruimen.

De scholen proberen de daders te straffen. Het probleem is alleen dat de foto's en video's van het gevecht te onduidelijk zijn om de leerlingen in beeld te herkennen. Whataburger, het restaurant waar het gevecht plaatsvond, gaat geen aangifte doen. "De rivaliteit tussen de scholen is dit keer wat uit de hand gelopen. Alle leerlingen blijven echter welkom bij ons" reageert het bedrijf.

voeg reactie toe

9448