Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De vijf beste schoolfilms

De vijf beste schoolfilms

Door Noah

Het is moeilijk te accepteren, maar de zomervakantie is praktisch voorbij en de scholen weer min of meer begonnen. Voordat het zover is, is er nog een weekend om lekker op de bank te zitten en films te kijken. Daarom hier de leukste vijf schoolfilms, om alvast een beetje in de stemming te komen.
 

High School Musical (2006) [IMDB-rating: 4,9]

Op nummer een staat een klassieker, waarvan iedereen wel 'n liedje kan meezingen. IMDB geeft 'm een magere vijf, maar deze film is zeker meer waard. Voor deze film is nooit een officiële trailer gemaakt, omdat het een film op tv was.

Voor de mensen die de afgelopen tien jaar onder een steen hebben geleefd: als Troy Bolton (Zac Efron) en Gabriella Montez (Vanessa Hudgens) tijdens een karaokewedstrijd een romantisch duet moeten zingen, worden ze op slag verliefd. En daar is niet iedereen blij mee. Het duo wordt van verschillende kanten tegengewerkt.

Freedom Writers (2007) [IMDB-rating: 7,4]

Een ongelofelijk mooie film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Erin Gruwell (Hilary Swank) is beginnend docente en krijgt een van de slechtst presterende klassen toegewezen. Eerst zijn de leerlingen niet zo onder de indruk, maar later blijken de ongewone lesmethoden toch te werken. Vanuit de school en Erin's privéleven klinkt echter heel veel protest.

Prachtige, ontroerende film. Ik moest 'n traantje wegpinken.

Grease (1978) [IMDB-rating: 7,1]

Een klassieker die iedereen wel 'n keertje gezien moet hebben. Een film vol muziek en dans, om lekker vrolijk van te worden. Het verhaal speelt zich af in de jaren tachtig: Sandy en Danny worden verliefd tijdens de zomervakantie. Na de vakantie komen ze erachter dat ze op dezelfde school zitten. Lukt het ze om hun relatie nieuw leven in te blazen? Of is het niks meer dan een zomerflirt?

The Perks of Being a Wallflower (2012) [IMDB-rating: 8,1]

Deze film was een tijdje geleden heel populair. De vijftienjarige Charlie krijgt binnen een korte tijd te maken met hevige verliefdheid, de zelfmoord van z'n beste vriend en zijn eigen problemen. Hij is wanhopig op zoek naar vrienden die bij hem passen, waarna twee ouderejaars hem onder hun hoede nemen.

Het verhaal heeft echt een behoorlijke impact: ik was na het zien van deze film de rest van de dag met mijn hoofd vol in de wolken! Een heel erg mooie film met ook een totaal nieuwe rol voor Harry Potter-actrice Emma Watson.

The Breakfastclub (1985) [IMDB-rating: 7,9]

Nog een oude film, uit de jaren tachtig. De film gaat over vijf verschillende types die elkaar tegenkomen in het nablijflokaal. Ze komen erachter dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze in eerste instantie denken.

Een verhaal over zeer herkenbare schooltypes: de schoonheid, de sportman, de rebel, de nerd en het verlegen type. Erg grappige film!

Gepubliceerd op 31 augustus 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Grease is in de jaren `80 gemaakt. (Iets eerder) Mijn Punt is dat de karakters die in de film spelen uit de jaren `50 afkomstig zijn. Danny is een nozem en later in de film wordt Sandy ook een nozem.
Maar verder ben ik het wel met je eens dat dit echt leuke school-film-klassiers zijn. En dan vooral The Perks of Being a Wallflower.

10 jaar geleden

R.

R.

Wat is dit voor verschrikkelijke top 5? High School Musical op nummer 1, boven wallflower en breakfast club?

10 jaar geleden

F.

F.

En Freedom Writers, staat hier terecht. Ik vind Freedom Writers eigenlijk net zo'n idee als 'over de streep' van de KRO?!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.