Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Vmbo'ers worden gematst

Door Kim

Vmbo'ers, denk eens terug aan je examen Nederlands. Was best kut, nietwaar? Goed nieuws: de grote examenbazen vonden 'm ook erg moeilijk. De normering zal daarom waarschijnlijk ietsje soepeler worden.

Het betreft de examens Nederlands voor vmbo-kb en vmbo-gl/tl, waar al 7000 examenklachten over zijn ingediend. Bij gl/tl was het samenvatten van de tekst De kunst van het opgeven in 160 woorden echt superlastig, vonden veel scholieren, docenten en het LAKS.

Die laatste heeft daarom aan de bel getrokken bij het College voor Examens, en die vond 'm bij nader inzien inderdaad ook wel erg moeilijk. Tijdens het bepalen van de norm (= de formule die bepaalt hoe hoog je cijfer wordt) zullen ze daar rekening mee gaan houden.

Ook goed nieuws voor vmbo-kb: daar was wat verwarring over de brief die ze aan dhr. H. Bronberg moesten schrijven. In de opdracht stond dat je zelf een adres moest verzinnen, maar enkele regels erboven stond het adres al gedeeltelijk vermeld. Ehm, ja, best verwarrend natuurlijk, en daarom heeft het College van Examens besloten dat beide adressen zullen worden goedgerekend. 

Gepubliceerd op 22 mei 2012


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?