Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Soms net Jiskefet

Soms net Jiskefet

Door Kim

Een zomer zonder slaap speelt zich af in het Vlaamse dorp Blaashoek, een vredige plek waar de seizoenen vloeiend in elkaar overgaan en de mensen in knusse saamhorigheid samenwonen.

Waaien doet het er wel, en daarom worden er grote windmolens geplaatst.

Scholieren.com publiceert iedere maand tien goede uittreksels van boeken die net uit zijn, en wekelijks lichten we er ééntje uit. Zo kan jij eens een ander boek kiezen dan de titels op de vergrijsde literatuurlijst van je docent

Deze energieopwekkers worden verwelkomd met een groot feest, en aanvankelijk lijken ze ook alleen maar voordelen op te leveren. Tot slager Herman Bracke de slaap niet meer kan vatten door een geluid. Een irritante bron die alleen híj hoort en die afkomstig is van de molens.

Bedorven paté

Zijn slapeloosheid verergert en veroorzaakt een serie gebeurtenissen die bijna alle bewoners van Blaashoek kapotmaken. Omdat de slager op een zeker moment bedorven paté in omloop brengt, zijn er grote gevolgen voor het dorp.

"Wat begint als een rustig opgebouwd verhaal over een groep normaal lijkende dorpsbewoners, verandert in handen van de knappe stilist (schijver) Bram Dehouck in een spannende reeks gebeurtenissen," vertelt onze boekverslagenschrijver Cees van der Pol (ook leraar Nederlands).

Supergrappig

"Het is weliswaar geen 'whodunit', maar juist omdat de schrijver een heerlijke dosis humor gebruikt, wordt Zomer zonder slaap een leuk en aantrekkelijk boek om te lezen. Je zult je er niet bij vervelen," belooft hij.

Sterker nog: het boek deed hem enkele keren denken aan de sketches van Jiskefet en aan het programma Man Bijt Hond.

190 pagina's
2 punten voor je literatuurlijst

Gepubliceerd op 30 augustus 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.