Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Event - inactief Bazar Curieux - Special

Event - inactief Bazar Curieux - Special

Door
Bazar Curieux - 18-09-2004 - Nighttown Rotterdam

De Nighttown kolkte. Het zou een gedenkwaardige avond moeten worden. Het optreden van ’t jaar. The Libertines op een festival in Rotterdam. Verwachtingen. Hooggespannen.

Vanwege de drukte – het was uitverkocht – besluit de redactie een selectie te maken in het programma. Een bezoek aan Het Magistrale Museum Der Vaginale Verbeelding behoort daartoe. De kijkdoos, het kutje kleien, even vergeten we dat we in de Nighttown zijn voor het optreden.
Dan Feist. Een vrouw met samples en een electrische gitaar. En een stem. Pfoe, wat een stem. Soms mooi, soms geil, vaak charmant en af en toe zo leuk dat we bijna vergeten dat we in afwachting zijn van het optreden.
Dan, voor het optreden, op het podium Jeroen Offerman. Achteraf bleek dat hij iets van Led Zeppelin zong. Achterstevoren. Glorieus mislukt.
De spanning stijgt. De tijd verstrijkt en iets na middernacht gaan de gordijnen open. The Libertines op het podium. Carl Barat in het midden. Pete is er niet, maar dat wisten we al. Ruim een uur spelen ze. Ook materiaal van hun geniale tweede plaat. Dit is dus het gedenkwaardige optreden van het jaar. Toch?
Nou nee. Een heel goed optreden. Chapeau voor de nieuwe gitarist. Maar niet gedenkwaardig. Te hoge verwachtingen? Dat zal vast wel.
Vervolgens speelt The Faint het beste optreden van de avond. Strak, maar avontuurlijk. Electro, maar heerlijk los. En wat een visueel aantrekkelijke show op de schermen daar achter.

De Nighttown kolkte. Het was een gedenkwaardige avond. Te hooggespannen, maar onverwacht zoals Bazar Curieux hoort te zijn.

[image:1:align:The Faint]
[image:2:align:The Libertines]

foto's http://www.3voor12.nl Gepubliceerd op 29 september 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie