Madonna probeert jong te blijven

Van de CD van de vrouw die zichzelf ‘beroemder dan God’ noemt verwachtte ik veel. Er werd maanden voor de promotie door de echte ‘die-hards’ hard op het internet gezocht naar eventuele lekken van de CD. Dus het kon niet anders dan dat dit een goede CD zou worden…nou ik dacht het niet!

Maar na vijf nummers luisteren ging ik mezelf wel een beetje afvragen: waarom al deze ophef? Ik had wel meer verwacht van ‘The Queen of Pop’. Aangezien ik in mijn achterhoofd toch altijd het beeld had dat Madonna haar ‘eigen ding’ maakt, was dit wel een verassing. Het niveau is zeker omlaag gegaan, naar het punt van Britney.
 
Neem bijvoorbeeld het nummer ‘Candy Shop’, het begint wel ok, maar na dertig seconde heb ik genoeg gehoord. De beat is erg onrustig en de tekst gaat ook niet over rozen. Ook ‘She’s not me’ gaat de hitlijsen niet halen, hoop ik.

Madonna heeft zichzelf zeker niet overtroffen, eerder voor schut gezet. Of het komt door de samenwerking met Justin Timberlake, Timbaland en Pharell Williams of doordat ze een beetje de kluts kwijt is geraakt na alle muziekveranderingen van de laatste tijd, ik weet het niet. Ik weet wel dat ze een stuk beter kan.

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!