Komkommertijd? Met BNN de zomer door

Normale tv-zenders plannen hun zomerprogrammering vol met Homeshopping, voetbal en eindeloze herhalingen van As The World Turns, maar BNN pakt het deze zomer anders aan met een hele reeks nieuwe programma's. Zap, tune of surf dus maar naar BNN. Lees hier wat presentatrice Nicolette komende zomer op de buis doet.

Uiteraard ontbreekt de hitserie Spuiten en Slikken komende zomer niet op de buis: in een speciale BNN-bus rijden presentatoren Filemon, Dennis, Nicolette en nieuwbakken Zarayda naar feestjes, strandjes en festivals om verder te gaan met hun experimenten. S&S-diehards kunnen daarnaast hun hart ophalen op internet. De vernieuwde Spuiten en Slikken-website gaat 6 juli de lucht in; naast een informatieve 'Sexipedia' kunnen Hollandse huis-tuin-en-keuken-Jackasses hun eigen avonturen online navertellen.

Het programma Nu We Er Toch Zijn is in een zomers jasje gestoken en heeft het aanhangsel 'Op Vakantie' gekregen. Eddy Zoey onderzoekt de gastvrijheid van Zweden, het land van Pippi Langkous, knäckebröd en Ikea. Interessant? Wie weet...

Daarnaast laten Nicolette en Dennis je elke zondagavond de leukste plekjes van het Oostblok zien; vooral eerstgenoemde is na haar reis een grote fan van dit vaak negatief afgeschilderde deel van Europa geworden. Nicolette: "Iedereen denkt bij het horen van het wordt 'Oostblok' aan grijs, grauw en chagrijnige mensen. Maar dat valt reuze mee. Eigenlijk is het een geweldig goed vakantiegebied! Er is een onwijs mooie cultuur en natuur, je kunt er goedkoop zuipen...". Nicolette is helemaal verliefd geworden op de lieve mensen en het lekkere eten uit Georgië: "Alles wat je zoekt in bijvoorbeeld Barcelona vind je daar ook, maar dan half zo duur! Hetzelfde geldt voor Kroatië. Het enige nadeel is dat varkenshersenen en penssoep in deze landen als een delicatesse worden gezien, maar gelukkig is er vaak ook wel genoeg westers eten aanwezig."

De meest schokkende ervaring beleefde Nicolette in Bosnië: "Dit land is helemaal kapotgeschoten en slechts voor de helft herbouwd. Aan de ene kant zie je geruïneerde villa's en aan de andere kant kom je er prachtige natuur tegen. Ik heb daar geholpen met het opruimen van mijnenvelden; doodeng, maar wel typerend voor het deze staat!"

Nog steeds geen genoeg van BNN? Sophie Hilbrandt heeft deze zomer elke donderdagavond haar eigen radioprogramma Zomerstoring en de so-called 'BNNdingmachine' zoekt je deze zomer op op verschillende festivals. En wie weet eindig je door je grote bek zelf wel in een BNN's experiment...

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info