Stelen om erbij te horen?

Door Charlot

Gister heeft de Groningse politie 140 tieners opgepakt die van 230 (!) diefstallen worden verdacht. Eng veel tieners en eng veel diefstallen, en wat wil: het zijn vooral meisjes! Maar is het stelen echt om de hebberigheid of zit er iets anders achter?

Het bijzondere was dat het voornamelijk meisjes waren, waarvan de meesten elkaar kenden via school. Wat ze stalen? Make-up, kleding. Alles wat jij zelf als meisje ook graag wilt hebben.
Onderling werden de gestolen artikelen ook nog eens uitgewisseld. Waarom, in godsnaam, zou je al die dingen gaan stelen en ook nog eens gaan uitwisselen. Waarom doen ze dat als wijzelf ons daar de naad voor moeten uit werken?

Voor de kick?
Volgens mijn idee ging het verhoor zo.
Politie: 'En waarom steel je?'
Meisje: 'Nou, zij had het, en toen wilde ik het ook. Ik wil ook graag een nieuwe Levi's spijkerbroek en nieuwe All Stars. En zo'n leuk haarbandje'.
Politie: 'Dus, waarom stal je?'
Meisje: 'Om erbij te horen meneer'

Ik verzin dit niet. Oké, het gesprek misschien wel, maar de uiteindelijke reden, dat is echt zo. De meisjes hebben vooral gestolen om erbij te horen, om niet buiten de groep te vallen en voor de kick. Zie het artikel in het AD.

Jouw mening?
Begrijp jij dit? Of denk je nog steeds 'waar hebben ze het over? Ik moet toch ook werken voor mijn geld?'.

Gepubliceerd op 4 juni 2009
ADVERTENTIE
Zo verlaag je jouw stress voor een toetsweek!

Deze week is natuurweek. Samen met hogeschool Van Hall Larenstein laten we zien wat jij kunt studeren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het behoud van de natuur. Reporter Isa zocht uit hoe het beste kunt ontspannen als je stress hebt. Op de landingspagina lees je nog veel meer over natuurstudies.

Alles over natuur