CD-recensie Scram C Baby - Love Is Not Enough

CD-recensie Scram C Baby - Love Is Not Enough

Door
Auto
Sinds John Cees Smit in de finale van het Rad van Fortuin een auto won, gaat het steeds wat beter met zijn band Scram C Baby. Hij zal er dan ook geen spijt van hebben dat hij destijds die auto direct verkocht heeft om van de opbrengst een album op te nemen. Taste, de debuutplaat van de Amsterdamse band, werd geen succes, maar leverde wel een platendeal op bij Electrolux.
Inmiddels zijn we tien jaar verder, Electrolux heet allang Excelsior Recordings en John Cees Smit en de zijnen hebben na Taste nog drie prachtplaten uitgebracht.

Rock
De nieuwste van Scram C Baby heet Love Is Not Enough, en laat de band van een iets andere kant horen. De plaat is minder melancholisch dan voorheen, maar rockt des te meer. Het door Excelsior opgeplakte predikaat onze eigen Guided By Voices is dan ook niet onterecht: Scram C Baby is recht voor je raap en gunt je net zo weinig rust als de Amerikaanse band van Robert Pollard. Van de dertien songs op Love Is Not Enough zijn er maar twee langer dan drie minuten.
Saai wordt het niet, je kunt de plaat dan ook gemakkelijk twee keer achter elkaar draaien, of drie keer, of een hele dag. Zeker als je van Pavement houdt, de losse productie van Frans Hagenaars past wel bij de speelstijl van de heren. Tel daarbij de geweldige stem van John Cees Smit en een hoop pakkende melodieën voor een heel goed album dat het in deze rock 'n roll tijd, want dat is het, best goed zou kunnen doen.

Conclusie
Het gaat in sneltreinvaart en voor je het weet is Love Is Not Enough alweer op. En dan ben je bijna vergeten hoe mooi Intercom ook alweer was, of hoe hard je hebt meegezongen: "King Bolobolobolo! Bolobolobolo! Bolobolobolo, dances around!" Volgende keer dubbel zoveel nummers?

Gepubliceerd op 14 december 2003
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu