Liefde gaat door de maag

Sorry Sonja, maar het gemiddelde Nederlands meisje krijgt op Valentijnsdag toch liever een groot stuk chocola dan een bos rozen of kaartje van haar vriendje.

Wat zijn nou de leukste, liefste en lekkerste choco-cadeaus? Om de mannen een handje te helpen ging Kim op choco-speurtocht en testte alles uit!

Helemaal geen vervelende klus...

Melkchocoladehart met marshmallows – V&D, € 2,49
Een dik chocoladehartje met vreemde bruinige stukjes is eigenlijk de enige manier om deze traktatie te omschrijven. Avontuurlijk is het in elk geval en de smaak is een stuk beter dan de buitenkant doet vermoeden. Is de link tussen chocola en spekjes nog nooit eerder gelegd? Wij willen nog wel een hapje! Helaas is dit niet zo’n geslaagd cadeautje voor een beugeldrager: bijten gaat namelijk best moeilijk in zo’n taai, hard stuk…
Cijfer: 8

Vier hartjesbonbons – Jamin, € 2,59
plaatje:2Anders dan de vormpjes doen vermoeden, hebben deze chocolaatjes een vreemde, best lekkere vulling. Maar ééntje is genoeg… misselijkheid ligt op de loer! Dit cadeautje is ook bruikbaar om te slijmen bij je buurvrouw, oma of lerares. Gevulde chocolade in een kleurrijke verpakking, wie wil dat nou niet?
Cijfer: 8


Vierkante moderne chocolaatjes – V&D, € 0,79
De romantische insteek ontbreekt op de verpakking van deze chocolaatjes, dus reden te meer om zélf creatief aan de slag te gaan met viltstiften. Leuk om te krijgen, maar misschien nog wel leuker om in iemands jaszak of etui te stoppen… De chocola is erg lekker; helaas is zo’n klein stukje veel te snel op!
Cijfer: 6 Jammer van de verpakking!

Marsepeingebakjes – Hema, € 2,95
De chocola was ver te zoeken in deze lieve minigebakjes, maar toch waren de bitterkoekjes-in-marsepein super smakelijk. De snoepjes zagen er erg snoezig en schattig uit, alleen jammer van de Hema-sticker op de achterkant… Eén stukje is genoeg, het glazuur springt van je tanden. Ach, het is in elk geval romantisch samen te delen!
Cijfer: 7

‘Ik vind je lief’-chocoladereep – Hema, € 1,50
plaatje:3Eén chocoladereep zegt soms meer dan duizend woorden… De boodschap op deze reep is in elk geval duidelijk! Als je door verlegenheid iemand de liefde niet durft te verklaren, is dit de perfecte oplossing. En de smaak? Zo’n stuk melkchocola hapt lekker door!
Cijfer: 7.5

Gepubliceerd op 12 februari 2008