Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Orishas - Emigrante

CD-recensie Orishas - Emigrante

Door
Zomer
Kijk naar buiten en aanschouw de kans op een zonnige dag. Hoewel die kans nu nog erg klein* lijkt, weet je ergens dat het een mooie zomer gaat worden. Een zomer met felgroene cocktails, strandstoelen in de achtertuin, het geluid van de buurman die het gras maait en meer tropische taferelen. Het is waarschijnlijk tijd voor Orishas. Voor hitsige trompetjes, Spaanstalige raps en hip hop beats.

Hip Hop
Op Motel Mozaique kreeg de band het hele publiek mee. Ook de niet hip hoppers, en dat is knap. Muzikale kwaliteit, gevoel voor sfeer en een behoorlijke dosis energie waren de redenen dat zelfs de meest houterige bezoekers regelmatig “put your hands up!” riepen, daarbij haastig wat dansbewegingen makend.
Op plaat weet het uit Havana afkomstige trio ook te overtuigen. Emigrante, opvolger van het uit 2000 afkomstige debuutalbum A Lo Cubano, bevat een hoop nummers die van jouw grijze woonwijk een klein tropisch strand kunnen maken. Schijnbaar moeiteloos verweeft de groep hun Cubaanse roots met nieuwe hip hop. Hier en daar klinkt het iets té gelikt misschien, iets te westers, wat de geloofwaardigheid niet verhoogt. De fantastische stem van zanger Roldán vergoedt dan veel. En de teksten, die handelen over serieuze thema’s. Politieke complicaties, de zoektocht naar vrijheid en meer onderwerpen waar de gemiddelde Cubaan zich mee bezig houdt.

Conclusie
De aanstekelijke refreinen zijn met enig gevoel voor een vreemde taal (Spaans, oud-Afrikaans) en met behulp van de teksten in het boekje redelijk mee te zingen. Ongetwijfeld zal het stumperig klinken, de buren vragen zich af waar je mee bezig bent, maar wat zou het? Het is verdomme bijna zomer!

*Op het moment van het schrijven van deze recensie is het rotweer. Wanneer jij dit leest, zou het best eens hartstikke mooi weer kunnen zijn.

Gepubliceerd op 8 mei 2002
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie