Glazen doos

Sinds donderdag woont kunstacademiestudent David de Haas een week lang in de doos op het Tschumipaviljoen op het Hereplein in Groningen. De glazen doos wordt altijd als expositieruimte gebruikt, nu exposeert David zijn studentenleven. Boeiend? Nou dacht het niet!

David zegt met zijn kunstproject te willen ontdekken wat het betekent om zonder privacy te leven. "De reacties zijn tot nu toe alleen maar positief," zegt de Groninger op Nu.nl.

Nou David: de eerste negatieve reactie krijg je nu binnen. Volgens mij heb je je ogen niet goed open, je zou nu toch wel moeten weten hoe het is om zonder al te veel privacy te leven. Mensen die in het openbaar hun privacy willen aantasten, ben ik ZAT na Big Brother, De Gouden Kooi, Het Glazen Huis en al die vele, vele andere privacyinbraken van de afgelopen jaren.

David, ik hoef niet te weten hoe je eet, niet te weten hoe je niet studeert, niet te weten hoe je in de gaten in je hoofd peutert, nee, nee, nee. Kruip maar weer in je studentenhok, denk na over vernieuwende kunst, want als student aan de kunstacademie moet je naar mijn mening met iets originelers komen.

Gepubliceerd op 21 juli 2008