Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens...de coronacrisis heeft een grote impact op jongeren. Wij zijn benieuwd hoe jullie ermee omgaan en wat jullie vinden van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek!

Doe mee

Smurfen nostalgie

Ik werd altijd voor smurf uitgemaakt, omdat ik ook klein was. Toen ik nét in de eerste klas zat, liep ik met een hele grote rugzak door de gangen. De tweede- en derdejaars riepen dan: ''Hé rugzak, waar ga je met die kleine smurf naartoe?'' Lees verder

Maar ik vind de smurfen ontzettend leuk. Je had de grote smurf, de brilsmurf, de muzieksmurf, de smulsmurf, moppersmurf en de smurfin. En ik scheet 'm altijd voor Gargamel. Met maar één tand, een ranzige pukkel en een nare kat. De creep.

Maar dit jaar bestaan ze vijftig jaar! Het liedje ken ik nog steeds uit mijn hoofd, en daar schaam ik me niet voor. Want die lieve, kleine, blauwe wezentjes met die grappige stemmetjes mogen mij best verblijden als ik een hangdagje heb op de bank!

Hé, kom naar smurfenland, welkom allemaal. Ja, kom naar smurfenland, het land van pracht en praal.

Gepubliceerd op 21 januari 2008
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!