Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Downloaden of kopen?

Downloaden of kopen?

Door

Nick en Simon hebben sinds kort een nieuw album. Eerst op internet luisteren of meteen naar de winkel rennen? Eén van Nederlands grootste dagbladen meldt dat er de laatste drie maanden meer muziek legaal verkocht wordt dan vorig jaar. En dat ondanks alle downloadprogramma's.

Persoonlijk vind ik het kopen van een echte CD veel meer charme hebben. Je steunt er de artiest mee, hebt een origineel stukje cultuur in je bezit en bovendien is het nog legaal ook.
Maar stiekem luister ik ook naar illegaal op YouTube geplaatste nummers. Kennelijk stimuleert het illegale downloaden van muziek dus toch om uiteindelijk bij de platenwinkel een legale muziekschijf te halen. Dan komt er toch nog eens wat goeds voort van het internet...

Gepubliceerd op 8 januari 2008
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu