Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Concertrecensie Black Rebel Motorcycle Club - Concertrecensie

Concertrecensie Black Rebel Motorcycle Club - Concertrecensie

Door
Black Rebel Motorcycle Club
21 november 2003
Paradiso, Amsterdam

Meeslepend
Dat de jongens van Black Rebel Motorcycle Club het leuk vinden terug te zijn in Amsterdam zie je meteen. "It’s good to be back in Amsterdam", zegt gitarist Peter Hayes ook nog, en dan weet je dat het goed zit. Ook bassist Robert Turner houdt wel van optreden in Amsterdam, als een echte rock ’n roll held staat hij te wankelen van drugs en drank. Het publiek wankelt wat minder, maar heeft er duidelijk zin in. Dit kan niet meer misgaan.
Toch lijkt het er even op dat B.R.M.C. bezwijkt onder het matte geluid in de poptempel. De eerste paar nummers worden technisch prima uitgevoerd, maar missen kracht om de luisteraars te overtuigen. Gelukkig draait de geluidsman wat aan de knoppen en slaat Nick Jago iets harder op zijn snare, vanaf het moment dat Spread Your Love wordt ingezet wordt de band alleen nog maar beter. De psychedelische gitaarriffs zijn meeslepend, evenals de bij vlagen briljante samenzang.

[image:1:center:Peter Hayes, Nick Jago en Robert Turner]
Ze doen gelukkig niet moeilijk over hun oude liedjes, en spelen gewoon de hits van de debuut-CD. Met Whatever Happened To My Rock And Roll? krijg je zelfs Paradiso plat, en ook de veertigers in de zaal staan flink te springen.
Een prima optreden van een goede band. Dat Paradiso vrijwel direct na het optreden de dansvloer weet leeg te draaien is jammer, maar dat maakt dan al niet meer uit. De jongens van B.R.M.C. houden van ons, dus onze avond kan niet meer stuk.

Lees hier onze recensie van B.R.M.C.'s laatste album Take Them On, On Your Own. Gepubliceerd op 23 november 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie