De IJSTEST: Beetje koud, maar wel lekker

Eindelijk, eindelijk, eindelijk. De zon laat zich goed zien in Nederland. En dat betekent dat we weer met een legale reden ijs kunnen eten. Ik testte vijf soorten ijsjes. Voor jullie, maar stiekem ook uit eigenbelang. Het pak 'Waterpret' bood mij vijf verschillende soorten ijsjes. Ik presenteer: mijn top vijf.1. Raket

plaatje:3Uiterlijk: De kleurtjes rood, oranje en geel hebben een gunstig effect op mijn humeur. Er is een raketversie waar op het puntje van de raket chocolade zit, maar dat is hier niet het geval. Helaas, maar geen ramp.

Smaak: Ananas, framboos en sinaasappel. Heerlijk! Net als het ene smaakje gaat vervelen, kom je al bij de andere. Van een raketje heb je nooit genoeg!
Cijfer: 9

2. Cola stick

Uiterlijk: Een poepkleur.
Smaak: Cola, maar dan ingevroren en zonder prik. Niet appart, wel lekker.
Cijfer: 8.

3. Kolorki (is dit Russisch ofzo?)

plaatje:2Uiterlijk: Op de verpakking staat de Kolorki afgebeeld als een ijsje met een sterretjesvorm. Beetje jammer dat het in het echt gewoon een lelijk staafje is met een inham. De kleuren zijn wel leuk, evenals het plastic stokkie.

Smaak: Lekker. De raket, maar dan zoeter. Alle smaakpupillen worden geraakt, en als je niet uitkijkt, trek je er een onaantrekkelijk gezicht bij. Soms een beetje te zoet dus. Maar de Kolorki mag er best wezen.
Cijfer: 7.5

4. Festini, peer

Uiterlijk: Saaie perenkleur, onaantrekkelijke vorm. Om droevig van te worden.
Smaak: Peer, peer, peer, peer, peer! Als je van peer houdt is het lekker. Anders is het véél te véél peer.
Cijfer: 6.5

5. Twister, (ook al) peer

plaatje:4Uiterlijk
: Het is een kermisattractie, een heel kunstwerk. Geweldig. Zonde om op te eten.
Smaak: Gatver, het is geen ijs maar een kleverig gloedje. De smaak is niet goed thuis te brengen, maar misschien komt dat wel doordat ik er niet meer van heb durven proeven dan één likje.
Cijfer: 5.5

Conclusie
De raket, die al 45 jaar in Nederland door ons wordt verorberd, is altijd nog het lekkerste (water)ijsje. Daarnaast mag ook het bekende ijsje met de colasmaak er wezen. Hoewel de Kolorki best te likken is met het mooie weer, is het tegelijkertijd een slap aftreksel van het raketje. En wat betreft de ijsjes met peersmaak: wie van peer houdt zal er deze zomer een verslaving op na houden. Maar aan die vieze, kleverige Twister wil ik geen woorden vuil maken.

Gepubliceerd op 8 mei 2008