Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Looking for John Green

Looking for John Green

Door Lotte

Het was zondag en het regende ver-schrik-ke-lijk. Terwijl de rest van Nederland lekker binnen zat met een kop thee en een goed boek, renden beste vriend Tobias en ik hysterisch en kleddernat door onze hoofdstad. Op zoek naar John Green.

Je weet wel wie John Green is, toch? Die fenomenale, megasuccesvolle schrijver van dit moment. Van bijvoorbeeld An Abundance of Katherines, Looking for Alaska, en het fantastische perfecte gigabestsellersucces The Fault in Our Stars. Nou wordt die laatste momenteel verfilmd, en echte kenners weten dat een aanzienlijk deel van dat boek zich afspeelt in, rampampam, Amsterdam! 

Belletje

Het was zaterdagavond laat en ik lag wegdoezelend met mijn kat op bed. Toen plots Tobias belde. "Lotte Lotte Lotte Lotte Lotte!" tetterde hij in mijn oor. "We MOETEN morgen naar Amsterdam!" Ik wreef moe in mijn ogen. "Pourquoi?" "Ze zijn nu bezig The Fault in Our Stars daar op te nemen! In Amsterdam! John Green is daar ook!" Ik was plots klaarwakker, rolde van mijn bed af, plette bijna mijn kat. JOHN GREEN!!

Ik vind die man zeker weten de beste tienerboekenschrijver van dit moment. Hij is een koning. Alleen de gedachte dat die man - wiens snotjes ik nog in zou lijsten - in ons land was, liet mijn knieën al knikken. Dus stonden Tobias en ik de volgende dag al keivroeg op Amsterdam Centraal. Gewapend met kaplaarzen, paraplu's en The Fault in Our Stars onder onze armen. Op zoek naar John Green!

Aanwijzingen

We begonnen de dag in een cafeetje vlakbij de Kalverstraat. "Dus we hebben een paar aanwijzingen," zei Tobias detective-achtig. "In het boek zijn ze maar op een paar locaties. Daar moeten we zoeken. Maar: John Green en de rest van de filmcrew hebben een paar foto's van Amsterdam op Twitter gezet!"
Een van de foto'sWe hadden twee fotootjes van allerhande Amsterdamse grachtplekjes. Onmogelijk te vinden, maar áls we daar waren, zouden we tenminste in de buurt zijn.

Als Jip en Janneke stampten we door de plassen en belandden bij het Anne Frank Huis, waar Hazel en Gus uit het boek op bezoek gaan. Hmm. Veel toeristen, maar geen filmcrew of zo, en al helemaal geen mister Green. Licht teleurgesteld liepen we weer verder. Tot, in een één of ander nietszeggend straatje, Tobias plots bleef staan. "Lot, hier zijn ze geweest!" En welja! 

We stonden op exact dezelfde plek als één van de foto's! We konden John Green al ruiken!

Waar ben je?

Maar geen spoor. Dus fladderden we naar het Vondelpark, vonden Vondelstraat 158 (Peter van Houten's stekkie) en Hotel de Filosoof, en ondertussen werden we steeds natter en sipper. Nergens ook maar een enkel aanwijzingetje naar een filmcrew en een toffe schrijver. Het was inmiddels al etenstijd, dus Tobias en ik zaten met rammelende magen flink te klagen bij de tramhalte naar de Dam. Alwaar we een kop warme thee dronken en Twitter checkten, en tot een afschuwelijke conclusie kwamen.

John Green en z'n filmbuddies waren de hele dag in de Kalverstraat geweest. Fans hadden ze wel gevonden en 'ze waren zóóó aardig in het echt, zo leuk echt ik kan het nog steeds niet geloven beste dag van mijn leven hou van hem' bla bla bla bla. Waren we maar gewoon de hele dag daar warm en droog in de winkels gebleven...

Dus keerden Tobias en ik maar weer huiswaarts. Nat, koud, moe en teleurgesteld. No happy ending to this story. 

Gepubliceerd op 17 oktober 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Awh, ik heb medelijden met jullie. Echt jammer ;(

10 jaar geleden

D.

D.

Woeh, John Green fan! :)
Ik kan echt niet wachten op deze film!
Vorig jaar, geloof ik, was hij in Nederland, en deed hij een meet-and-greet achting iets in Amsterdam. Ongelooflijk veel mensen kwamen er op af en hij gaf me zijn handtekening en tekende zijn interpretatie van de hanklerfish. Geweldige man. ^_^ Wel jammer dat hij niet echt iets openbaars deed, nu. Misschien komt dat nog wel...

Ben je een nerdfighter?
If yes, ben je al lid van de Dutch and Belgian Nerdfighters Facebook groep? :)

DFTBA! :)

10 jaar geleden

A.

A.

Hoewel ik John Green een formidabele schrijver vind, is 'The Fault in Our Stars' niet echt een uitspringer. 'Paper Towns' en 'Searching for Alaska' waren veel beter van hem.

10 jaar geleden

Lotte

Lotte

Echt? Ik vond die twee ook fantastisch en an Abundance of Katherines ook, maar the Fault in Our Stars vond ik écht super. Humor, verdriet en gewoon een ijzersterk verhaal.

10 jaar geleden

Z.

Z.

Echt jammer voor jullie, maar aan de andere kant het lijkt mij wel cool om een keertje naar allemaal plekken uit een boek te gaan.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.