Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Docententype: de gespleten persoonlijkheid

Docententype: de gespleten persoonlijkheid

Door Bram

"Hallo allemaal! Ga maar lekker zitten, dan kunnen we rustig aan beginnen. Kom jongens, pak je boeken. We hebben niet eeuwig de tijd, ik wil veel doen vandaag.

Hè nee Jim, nou niet met je blikje naar binnen lopen, haha. Kom, dan lopen we samen even naar buiten. Kun je het daar opdrinken. Slaan jullie ondertussen even je boek open? VERDOMME TESS, STOP NOU EENS MET KLETSEN!"

Om de week kruipen Bram en Joca in het hoofd van een ander type docent. Onlangs al de digifanboy, de dictator en de woudloper, dit keer de leraar die soms wel een gespleten persoonlijkheid lijkt te hebben. Het complete archief met docententypes vind je hier.

"Sorry dat ik zo uitviel, maar jullie zijn ook niet te geloven af en toe. We gaan het vandaag hebben over kansberekening. Joran, kun jij even opdracht 27 voorlezen? Over ballen trekken ja. Jezus jongens, wat een kinderachtig grapje, haha. Ik zou hier natuurlijk als docent niet om moeten lachen... Mooi, Jim, weet jij het antwoord op vraag a? Grote kans van niet, lijkt me. Haha! VERDOMME RICK NU IS ER WEL GENOEG GELACHEN, ERUIT!

Waarom kunnen jullie als klas nou nooit eens normaal doen? Afijn, doe je schrift maar open, dan ga ik even controleren wie zijn huiswerk gemaakt heeft. Slechts twee leerlingen? Serieus jongens? Nee, ik heb nooit gezegd dat je zelf moest bepalen of je het huiswerk wilde maken. Dan zou ik me dat heus wel herinneren. NEE TESS, IK BEN VERDOMME NIET DEMENT! Laat grapjes maken nu maar aan mij over. Ik zal zo even het strafwerk op het bord schrijven.

Jeroen, kom jij deze som anders even op het bord maken? Kijk eens aan, dat ziet er goed uit! Voor het laatste rekenwerk mogen jullie allemaal je apparaat er even bij pakken. Ja Jeroen, daarmee bedoel ik uiteraard je rekenmachine, haha. Zo hé, jij hebt een mooie moderne, mag ik die eens zien? Mooi man! Maar al die knopjes zitten anders Jeroen, zo werkt dat niet. Op deze manier kan ik je niets uitleggen, koop maar een nieuwe. Maakt me niet uit dat zo'n grafische honderd euro kost, JE KOOPT MAAR EEN NIEUWE!

Vorig jaar had ik een veel leukere vijfde klas, dat is in ieder geval zeker. O ja Tess, hadden jullie toen ook een leukere leraar? Als je het er niet mee eens bent, ga er dan maar uit. NEE, JE GAAT ER NU GEWOON UIT. Och jongens, daar gaat de bel alweer, schrijf allemaal het huiswerk op en zorg dat het af is de volgende keer. Het was weer een gezellige les, nietwaar? Tot morgen!"

Gepubliceerd op 19 juni 2013
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

I.

I.

GENIUS

10 jaar geleden

M.

M.

Die foto <3

10 jaar geleden

I.

I.

Volgende type:
de docent die geen lesgeeft, maar het steeds over privézaken heeft.
Type erna:
De oversexte docent.

10 jaar geleden

Bram

Bram

Haha dank voor de tip, we zullen eens kijken wat we er mee doen ;)

10 jaar geleden

J.

J.

geniaal

10 jaar geleden

L.

L.

whahahaahahahahahahah
wil ik oooooooooooooooooooooooook

10 jaar geleden

J.

J.

Hahahaha zó herkenbaar

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.