Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Docententype: de woudloper

Docententype: de woudloper

Door Joca

"Kom op, jongens. Ik snap dat jullie na een halfjaar dat proefwerkcijfer willen hebben, maar ik had echt geen tijd. Het baltsseizoen is weer bezig, dus ik moest wel naar de Veluwe om herten te spotten. Helaas gaat proefwerken nakijken een beetje moeilijk in mijn kleine tentje."

Om de week kruipen Grieke en Joca in het hoofd van een ander type docent. Vorige week het warhoofd, deze keer de woudloper. Het complete archief met docententypes vind je hier.

"Het geeft echt een kick om die burlende herten zo dichtbij te zien. Ja, ja, lach me maar uit. Jullie zijn een stelletje stadskinderen dat mij niet begrijpt. In mijn tijd groeiden kinderen nog op in de natuur. Ik wed dat jullie niet eens een tent kunnen opzetten, laat staan een vuurtje stoken. - Nee, ik bedoel in het echt. Niet op de Playstation.

Bij de woudlopers leerde ik hutten bouwen, water vinden met een wichelroede en knopen leggen. Daar heb ik nog allemaal medailles voor gekregen. Jullie grinniken nu, maar als hopman eerste klas kan ik me tenminste redden bij het volgende einde der tijden. Ik kan mij herinneren dat sommigen van jullie hyperventileerden toen het wifi-netwerk er een dagje uit lag. Nu is er niet eens militaire dienstplicht om zulke doetjes als jullie wat harder te maken. Best jammer eigenlijk.

Niet dat mijn collega's zoveel beter zijn hoor. Op de personeelsdag ging ik een vlot bouwen met een leraar Frans, die Apple fanboy inderdaad. Terwijl hij op z'n iPhone zonder bereik zenuwachtig naar een handleiding zocht, ben ik zelf maar op zoek gegaan naar goede boomstammen. Gelukkig had ik mijn Zwitserse zakbijl mee om wat te kunnen hakken. Wist je trouwens dat die zakbijl ook een handige flesopener heeft? 

Goed, nu eens aan het werk. Het nieuwe hoofdstuk gaat over platentektoniek. Het boek behandelt dit onderwerp niet goed, dus jullie krijgen van mij een stencil uit het Woudlopers Handboek. Die paragraaf over water koken op geisers is geen toetsstof, maar lees het wel goed door. Volgens mij kunnen jullie het goed gebruiken bij het kamperen, als jullie dat ooit nog gaan doen.

Verder nog vragen? - Nee, die klok achter mij is niet kapot. Ja, natuurlijk heeft hij maar één wijzer en staat hij stil. Heb je nog nooit gehoord van een wandkompas? Het is een souvenirtje van de Wereldjamboree van 1969. Dat ding lag op zolder, maar het leek me wel handig voor mensen die geen richtingsgevoel hebben.

Alles duidelijk nu? Mooi! Doe de groeten aan mijn invaller morgen. Ik ga drie maanden rondtrekken in het Andesgebergte en dat proefwerk, tja, dat krijgen jullie ooit wel terug. Echt."

Gepubliceerd op 13 februari 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

P.

P.

Opzich was er geen Jamboree in 1969. Just saying. En op een wereldjamboree doe je veel maar geen kompassen verzamelen. Bah ik heb echt een hekel aan stereotypes.

11 jaar geleden

Lotte

Lotte

Moest hardop lachen om het wandkompas :)

11 jaar geleden

J.

J.

geniaal

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.