Cadeautjes voor de aliens

Cadeautjes voor de aliens

Door Merel

Buiten is het nog donker, maar ik sta klaarwakker in de keuken. Vandaag is het zover. De wereld vergaat, maar ik ga mezelf redden. Zenuwachtig trek ik mijn peperdure bergschoenen aan. Driedubbele knoop, een mastworp erbovenop. Ik kan vandaag geen losse veters gebruiken.

Mijn ogen spieden door de keuken. Waar zijn mijn pillen?! Ik moét ze hebben, anders gaat alles fout. Ik heb ze speciaal laten overvliegen uit Micronesië, waar ze gebruikt worden als krachtvoer voor gestippelde dieseltreinwormen. Ik heb namelijk op het Simplymaya.com-forum gelezen dat de Maya’s gestippelde dieseltreinwormen vereerden en dat we de meeste kans hebben om te overleven als we op ze lijken. Ah, daar zijn ze, godzijdank.

Ticket naar Bugarach

Ik heb mijn rugzak gisteren al ingepakt. Koortsachtig doe ik nog een laatste check. Paspoort, water, wereldkaart, gedroogde abrikozen (heel voedzaam), pakken kant-en-klaarnoedels, een zaklamp (ook geschikt voor morse), een zuurstoffles, verschillende souvenirs en geschenken (voor als ik aliens ontmoet), en natuurlijk mijn ticket naar het Franse dorpje Bugarach. Ik heb alles tot in de puntjes voorbereid.

Dan krijg ik een sms van Jorrit, mijn beste forumvriend, met wie ik vanmiddag heb afgesproken in Parijs. “Yo, heb je Simplymaya.com al gecheckt vandaag? Iedereen zegt ineens af! Die forumbaas Maya4ever_1994 beweert dat er een fout is gemaakt. De Maya-kalender loopt af, maar er begint morgen gewoon een nieuwe cyclus. Nou doei hè!"

Cavia verdronken

Ik laat mijn rugzak vallen. Het dringt tot me door. Het besef dat alles voor niets is geweest. Mijn ontslagbrief die gisteren op de post is gegaan, mijn cavia die ik ‘pijnloos’ heb verdronken, de maandenlange bouw van mijn ultralichte tweepersoons-Ark van Noach voor mij en Jorrit, het weggeven van mijn iPhone aan een zwerver, en het allerergste: het niet voorbereiden van mijn aardrijkskundepresentatie van vanmiddag. Dat wordt een dikke onvoldoende…

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, dé weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Merel aan de beurt. En we werken wel vaker met 7Days samen: klik. 

Gepubliceerd op 21 december 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Kim

Kim

Goeie outfit. Dat vergiet zal je zeker goed beschermen.

11 jaar geleden

A.

A.

Hoe bedoel je p, "vergeten te voorbereiden" op je aardrijkskunde presentatie? Is jou school zo slecht dat je zelfs morgen nog naar school moet, en geen kerstvakantie krijgt?

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.