Docententype: het warhoofd

Docententype: het warhoofd

Door Joca

"Oké, nu even tassen van de tafels graag. Ik wil beginnen. Voor deze les heb ik een powerpoint gemaakt. Wat? De beamer werkt niet? Ik heb hem toch echt wel aangezet. Nou ja, Rik, zet hem eens aan. Oh, je heet geen Rik. Sorry Daan, jullie lijken ook zoveel op elkaar. Nog steeds niet de goede naam? Maar hoe heet je dan?"

Nieuwe rubriek: docententypes. Vorig jaar kropen onze redacteuren nog in 't hoofd van verschillende scholierentypes, nu zijn de leraren aan de beurt! Vorige keer schreef Grieke over de relatiegek, nu schrijft Joca over het warhoofd.

"Ach, namen zijn ook niet zo belangrijk. Je moet het als een compliment zien dat ik je voor Daan aanzag, of Rik. Maargoed, zet je die beamer nog aan? Dan gaan we nu eens aan de slag met die powerpoint. Achter mij zien jullie op de eerste slide... Hè jongens, concentreer nou even en giechel niet zo. Je hebt dus het fenotype en het genotype. Het verschil tussen... Stop nou met dat lachen, het lijkt wel alsof jullie stiekem genânte foto's zitten te kijken.

Dat fenotype en dat, ehm, genotype dus. Je ziet het, zelfs een cum laude afgestudeerd bioloog als ik haalt die twee begrippen nogal eens door elkaar. Het verschil is echter heel makkelijk, een fenotype is namelijk... Nu is het genoeg met dat gegiebel. Zeg eens op Peter, waarom lachen jullie? Nee, ik wil geen opmerkingen over je naam. Vertel eerst maar eens wat er nou zo grappig is. Waarom zou ik naar mijn eigen powerpoint kijken? Ik weet echt wel wat er op de eerste slide staat hoor. Moet ik toch even kijken? Nou ja, als het moet.

Aha, ik heb per ongeluk die diashow met oude vakantiefoto's gestart. Geen flauw idee eigenlijk waar ik toen op vakantie was. Kunnen jullie misschien wat plaatsen noemen? - Nee, het was niet Nice. Volgens mij ook niet Benidorm, maar goed geprobeerd. Wat zeg je? Ja, nu je het zegt. Het was inderdaad Tossa de Mar. Gelukkig ben ik alle genânte dingen vergeten, al zie ik nu dat ik er nog wel van foto's van heb.

Weet je wat? Ik ben in een goede bui. Bestudeer thuis even in het boek dat gedoe, ehm, datgene wat ik jullie dus probeerde uit te leggen. Dan zoek ik ondertussen even naar de goede Powerpointpresentatie op, want die moet ergens op een USB-stickje staan. Gaan jullie nu maar naar buiten om pauze te vieren, maar wees wel stil. Ik heb even wat rust nodig."

Gepubliceerd op 30 januari 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

H.

H.

Zo'n docent zou ik wel willen worden, lol.

11 jaar geleden

H.

H.

hahaha geweldige rubriek graag nog meer leraren. Super grappig!

11 jaar geleden

I.

I.

ook al herkenbaar...

11 jaar geleden

J.

J.

Ha, zo'n leraar heb ik ook voor Nederlands!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.