Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Statische bruggen

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo | 496 woorden
  • 28 april 2010
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
28 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Statische bruggen
Techniek werkstuk

Inhoudsopgave:
Voorkant -  bladzijde 1.
Inhoudsopgave - bladzijde 2.
Verschillende soorten bruggen - bladzijde 3.
Balkbrug -  bladzijde 4.
Paneelbrug - bladzijde 5.
Bouw van een paneelbrug - bladzijde 6, 7.
Rijnbrug - bladzijde 8.


Verschillende soorten bruggen
Er zijn 2 verschillende soorten bruggen, dynamische bruggen en statische bruggen. Dit is een werkstuk over statische bruggen. Het verschil tussen dynamische bruggen en statische bruggen is, dat een dynamische brug open kan en een statische brug niet open kant. Hier onder staan een paar plaatjes en er bij is getypt of het e en statische of een dynamische brug is.

Balkbrug
JSK-units van Janson Bridging zijn ontworpen om zwaar bouwverkeer te kunnen dragen en zijn hierdoor zeer geschikt voor gebruik op en rond bouwplaatsen.
Ook kan met deze units een tijdelijk viaduct worden gebouwd, of een semi-permanente brug voor algemeen verkeer. Elke unit heeft een effectieve wegdekbreedte van 1,5 meter. Door meerdere units zijdelings aan elkaar te bevestigen kan er een wegbreedte met een veelvoud van 1,5 meter worden verkregen. De buitenste units worden voorzien van radkeerders en vangrail of leuningwerk. De elementen hebben een beperkte constructiehoogte of slankheid en kunnen daarom worden gebruikt waar een vrije doorrijhoogte van belang is.

Toepassingen:
- Autosnelwegen
- Provinciale wegen / Stedelijke gebieden
- Bouwplaatsen / Zwaarlast
- Spoorwegen

Paneelbruggen
Het paneel systeem dat in de tweede wereldoorlog werd ontwikkeld en ook in productie is genomen, is gebaseerd op het concept van constructie in delen. Hierbij worden panelen aan elkaar gekoppeld, zodat ze liggers vormen, waartussen dwarsbalken worden geplaatst. Op de dwarsbalken wordt een stalen of houten dek bevestigd dat vastgezet wordt met bouten.

Toepassingen:
- Bouwplaatsen

- Ontwikkelingsgebieden
- Noodbruggen
- Fiets en voetgangersbruggen

De bouw van een paneelbrug
Aanbouwen paneel Werken tussen 2 panelen ATV op bezoek
2 ploegen in actie In de handen houden! 1ste vak brug komt over de vertrekoever.
Resultaat na 2 dagen Aan de werf bezig. Buitenste paneel plaatsen
Langsliggersramen plaatsen. Endless. vak 11 afgewerkt
De voorbrug komt net over de "Boogje" , omdat de voorbrug de De voorbrug raakt de
aankomstoever aankomstoever nog niet bereikt heeft schommelrollen!
Horizontaal deel voorbrug over Bevestigen van "strips" tussen de Leggen van de dekplanken
Schommelrol. langsliggersramen en de dekplanken

Eindstaanders. Plaatsen van de wielleiders Afgewerkte brug!

Rijnbrug
Ook de Rijnbrug in Rhenen is een voorbeeld van een statische brug, ook deze brug kan niet open!

De geschiedenis van de Rijnbrug
Op de locatie van de huidige verkeersbrug stond tot 1944 een spoorbrug. De spoorbrug werd tussen 1880 en 1883 gebouwd als onderdeel van de spoorlijn Kesteren - Amersfoort. Deze brug werd bij de Duitse aanval op Nederland in 1940 op 10 mei 1940 opgeblazen en later weer gerepareerd. In 1944 werd de brug door de Geallieerden voor de tweede keer vernietigd. De spoorbrug werd uiteindelijk niet meer herbouwd. Op de fundamenten van de oude spoorbrug werd in 1955 de nieuwe verkeersbrug gebouwd. Door de toenemende verkeersdruk op de brug en de files aan beide zijden van de brug wordt gekeken naar een vergroting van de capaciteit[1].

Deze brug kennen we allemaal, daarom vond ik het leuk om deze bekende brug ook in dit werkstuk te laten zien, en te laten weten dat dit ook een statische brug is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.