Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Rusland

Aardrijkskunde

Werkstuk

Rusland

A D V E R T E N T I E
Inspiratie nodig voor je werkstuk?
Op NPO Focus vind je verdiepende inhoud en achtergrond bij heel veel onderwerpen. Hoe? Door vragen en antwoorden met tekst, foto’s en video. Denk aan vragen als: Wat is bio-industrie? Hoe gevaarlijk is Noord-Korea? Waarom worden we verliefd? NPO Focus | Weet meer
5.9 / 10
1e klas vwo
  • anoniem
  • Nederlands
  • 1123 woorden
  • 29615 keer
    83 deze maand
  • 4 maart 2000
Rusland.

Rusland is het grootste land van Europa, vroeger lag het in de Sovjetunie. In 1990 werd Rus-land zelfstandig. Ten zuiden van Rusland ligt de Zwarte zee en de Kaspische zee en het Kau-kasus gebergte, ten noorden van Rusland ligt de Barentsz-zee en de Karische zee. Ten oosten van Rusland ligt het Oeral gebergte. In Rusland heb je veel bergen, toendra’s en veel platte land, maar ook veel woestijn en veel naaldwouden. De volledige naam van Rusland is de Rus-sische Socialistische Federatieve Sovjet Republiek (RSFSR). Moskou is de hoofdstad van Rusland. In Moskou zit de regering. Boris Jeltsin is de president van Rusland. Er zijn veel naaldwouden in Rusland want het is in Rusland erg koud, de naaldbomen kunnen beter tegen de kou dan andere bomen je ziet ze daarom ook veel in de bergen. Hier vind je veel rendieren daar wordt soms op gejaagd. Het is heel leuk en gezellig om door deze naaldwouden te wan-delen, daarom gaan veel mensen hier
een paar dagen kamperen. Dan gaan de meeste mensen jagen of vissen, rendie-ren en wolven zijn hier vaak de klos van. Het is gezellig om ‘s avonds lekker bij een kampvuur te zitten, maar ieder jaar komen er wel sneeuw stormen dat overleven maar heel weinig mensen. De toendra’s liggen ten noorden van Rus-land dit zijn stukken land die bevroren zijn, hier groeit weinig, soms zie je hier sterke gras soorten en hier en daar ‘n boom of struik. Je ziet hier vaak ijsbe-ren, wolven en soms lemmings. In de lente zie hier ook vogels, eenden en zwanen., die maken hier hun nesten. In Rusland betaal je met Roebels, 100 roe-bel is ongeveer een tot twee gulden waard. Je ziet dat de Roebel weinig waard is dus, dit komt doordat Rusland een arm land is.De bevolking.

In Rusland wonen 147 miljoen inwoners. In de hoofdstad Moskou wonen 8,5 miljoen mensen. Van de 147 miljoen mensen is 83% Russisch, de andere 17% zijn Tartaren, Oekraniers en nog 100 kleine volken. De meeste mensen spreken Russisch als taal. In Moskou, Kasan en Tuca zijn steden die pot vol zitten, hier woon je in flats. Als de zon schijn en je wilt van de zon ge-nieten dan moet je met je rug uit het
raam hangen. In Moskou moet je een ver-gunning hebben om hier te mogen wonen, die vergunning houdt in dat je in Moskou moet werken als je hier wiltwonen. De mensen die hier wonen reizen erg veel met de metro. Van de 8,5 miljoen mensen reizen er iedere dag 7 miljoen met de metro. Dat komt doordat de mensen soms aan de andere kant van de stad werken. De eerste metro in Moskou kwam er in 1930. De metro zijn nu heel mooi versiert. Als alle passagiers ingestapt zijn komen er na enkele seconden weer een paar mensen aan lopen, maar om de 3 a 5 minuten staat er weer een metro klaar, in het spitsuur zelfs om de 80 seconden


Industrie.

In Rusland vindt je veel industrie, in veel steden heb je niet alleen buiten de stad industrie maar zelfs ook in het centrum van de stad vindt je industrie, dit zorgt voor veel overlast . Je ziet dat Rusland een echt industrie land is. Er zit veel aardolie in de grond. Boeren verbouwen veel aardappelen en suikerbieten. Het oogsten van de produkten moet veel met de hand gedaan worden, maar er gebeurt ook wat met
machines. Als het met de hand gedaan moet worden, moet de hele familie mee helpen om op tijd de oogst binnen te hebben. Buiten deze groenten heeft Rusland ook veel vee. De Sovjetunie heeft ongeveer 149 miljoen schapen, 121 miljoen koeien, 78 miljoen varkens en 6 miljoen paarden. Je ziet dus dat de Sovjetunie veel schapen heeft, dus er is veel wol industrie. Er zit ook veel ijzer in de grond, daar maakt Rusland onder andere auto’s van. De motors van de auto’s worden uit andere landen gehaald. Rusland kan al die auto’s niet in het eigen land verkopen dus verkoopt hij er ook veel aan het buiten-land.


Het klimaat.

Rusland heeft een landklimaat. Een landklimaat betekend, warme droge zomers en koude strenge winters. Dit geldt niet voor heel Rusland, al-leen in het noorden is het anders, want in dit gebied vind je toendra’s, hier is het ‘s zomers ongeveer 10 graden. De zomers duren hier maar een paar weken, de rest van het jaar is het hier heel koud. In de hoge ber-gen van Rusland is het erg koud, hier wonen weinig mensen. Het is hier ‘s winters 24 tot 28 graden onder nul. In de zomer is het in de bergen 0 tot 8 graden boven nul. De mensen die hier wonen leven veel van de jacht op dieren. Soms moeten de mensen verhuizen omdat er in de buurt geen dieren meer rond lopen. Op het lage land is het warmer, hier is het ‘s winters 0 tot 16 graden onder nul. ‘s Zomers is het hier 16 to 24 graden boven nul. Doordat het zo koud in Rusland is kan er maar weinig ver-bouwt worden.


Bezienswaardigheden.

In Moskou ligt het Rode Plein en het Kremlin. Het Rode Plein ligt in het midden van Moskou. Rond het Rode Plein hangen de vlaggen van alle landen in Europa. Ook brandt hier ‘n groot vuur. Langs het Rode Plein staan de regeringsgebouwen. Ook staan er langs het Rode Plein het Kremlin.


Het Kremlin bestaat al vanaf het jaar 1147, maar toen was het nog van hout , later werd het van steen. Op de muren van het Kremlin zijn kinderhoofdjes geschilderd. Het Kremlin heeft ook veel gouden koepels.
Iedere dag om 2 minuten en 45 seconden voor 12 komen er 3 soldaten uit het Kremlin, ze lossen de andere soldaten af. Als de andere soldaten terug naar het Kremlin willen lopen is het precies 12 uur. Het Kremlin heeft niet alleen veel gouden koepels maar ook veel gouden klok-ken.
In het noorden van Rusland heb je veel meer dan alleen bossen en toendra’s, hier heb je ook veel kleine steden. Al deze steden hebben veel bezienswaardigheden. Rond deze steden is veel natuur, hier zijn veel meren, rivieren en je zit dicht bij de Witte Zee. Tussen deze meren en rivieren zitten veel kloosters. Sint Petersburg werd gebouwd door Peter de Grote. In de acht-tiende eeuw werd Sint Petersburg gebouwd. Sint Petersburg heeft veel paleizen, het heeft ook een groot museum, dit museum heet het Hermitage museum.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

2594

reacties

Goed Werkstuk alleen Rusland Is het grootste land ter wereld!!! ENNe Rusland Rulezzz Groeten Jegor Bedankt MARk
door Jegor (reageren) op 8 april 2003 om 18:21
echt een heel goed werkstuk, leuk geschreven ook, op een vrolijke manier. Ik moet zelf ook een werkstuk maken en heb het onderwerp rusland gekozen. Ik kan hier echt heel veel nuttige informatie uit halen!!!
door marte (reageren) op 10 juni 2003 om 17:56
Heey, dit is echt een kei goed hulpmiddel voor m'n spreekbeurt. Bedankt!! XD Koen
door koen (reageren) op 15 mei 2008 om 14:55
de huidige president van rusland is Vladimir Putin
door trees (reageren) op 25 november 2008 om 1:52
iedereen zegt dat Rusland geen arm land is !!!!!!!!!
door eda (reageren) op 28 mei 2009 om 17:09
Rusland is ook niet arm.. in ieder geval veel rijker dan Nederland
door Jan-Piet-Henk (reageren) op 10 maart 2014 om 16:31
@Jan-Piet-Henk: hey wat heb jij een mooie naam x Het middelste stuk interesseert me wel
door Hotgirl69 (reageren) op 23 februari 2015 om 10:12
ik ben hier heel wat opgestoken voor mn spreekbeurt! bedaknt, groeten van mij, joel
door joel (reageren) op 30 oktober 2010 om 19:56
nice ik heb me werkstuk er over thx
door joshua (reageren) op 14 januari 2011 om 14:10
THNX Ik heb een spreekbeurt over Rusland .
door Beyza (reageren) op 21 maart 2011 om 21:10
had ik echt nodig 8D voor me werkstuk
door laura (reageren) op 17 april 2011 om 19:56
de helft van rusland is arm .. maar ook rijk (:
door Anoniem (reageren) op 24 april 2011 om 19:45
wooow da heb ik egt nodig THx ik had 9/10
door Vova Papaduk (reageren) op 5 mei 2011 om 16:41
ik heb het nodig voor een project chanelle
door chanelle (reageren) op 12 oktober 2011 om 9:14
thnks ik had het echt nodig zo,n info
door melissa (reageren) op 17 oktober 2011 om 18:56
hey bedankt het eeft wel goed geholpen , nu maar hopen dat ik een goed cijfer krijg
door Tom Schmidt (reageren) op 22 november 2011 om 18:09
dankje
door iem (reageren) op 11 januari 2012 om 15:56
ik had een spreekbeurt over rusland en ik vod dit echt een super goed informatiefe tekst
door kelly (reageren) op 12 februari 2012 om 17:31
supper
door youssra (reageren) op 12 februari 2012 om 17:32
schapen, 121 miljoen koeien, 78 miljoen varkens en 6 miljoen paarden. Je ziet dus dat de Sovjetunie veel schapen heeft, dus er is veel wol industrie. Er zit ook veel ijzer in de grond, daar maakt Rusland onder andere auto
door pim (reageren) op 12 februari 2012 om 17:40
Super handig.
door Luuk (reageren) op 11 maart 2012 om 19:14
Leuk gedaan. Ik doe mijn spreekbeurt en verslag ook over Rusland. Omdat ik Russisch kan en een beetje ben
door Nonna (reageren) op 17 oktober 2012 om 19:40
goed bedankt zeker een 10 waard
door mistery (reageren) op 18 januari 2013 om 14:51
super!!! (alleen geen geschiedenis wan daar ben ik naar opzoek.)
door Gilles (reageren) op 29 januari 2013 om 15:51
zo bedankt dat helpt voor me werkstuk ik moet nog wel alles in me eigen woorden opschrijven dank je wel
door Romy (reageren) op 15 februari 2013 om 18:47
ik krijg wat jij krijgt denk ik want ik heb alles gekopieerd
door pim (reageren) op 30 mei 2013 om 18:40
heel goed alleen is product met C en niet een K !
door Asmae (reageren) op 25 november 2013 om 19:18
meh.. slecht. veel dingen kloppen niet: 1. er zijn niet meer schapen dan mensen (dat is zo in Mexico) 2. er staan geen europese vlaggen rond de rode plein 3. het vuur is niet groot en brandt niet op de rode plein 4. de motors voor auto's worden niet uit andere landen gehaald 5. er gaan niet egt veel mensen dood tijdens sneeuwstormen en nog best veel andere fouten :P ik ben daar zelf geweest en ik ben zelf een Rus
door ik (reageren) op 10 maart 2014 om 16:43
leuk
door gaatse (reageren) op 9 april 2014 om 13:46

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer