Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Amerikaanse Bulldog

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • groep 7 | 1380 woorden
  • 28 mei 2006
  • 137 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
137 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud: 1. Algemene informatie over de Amerikaanse Bulldog
2. Hoe is de Amerikaanse Bulldog als pup? 3. Wat eet een Amerikaanse Bulldog 4. Hoe voed je de Amerikaanse Bulldog op
5. Karakter van de Amerikaanse Bulldog 6. Ziektes en inentingen
7. Bronvermelding Hoofdstuk 1: Algemene informatie over de Amerikaanse bulldog: Schofthoogtes: Bij de Amerikaanse bulldog wordt het mannetje groter dan het vrouwtje. De mannetjes hond heeft een schofthoogte tussen de 55 en 70 centimeter en het vrouwtje heeft een schofthoogte tussen de 43 en 65 centimeter. Kracht: De Amerikaanse bulldog is een krachtig dier, een groot deel van zijn lichaam bestaat uit spieren. Daarom wordt de Amerikaanse bulldog niet gebruikt als politie hond omdat hij veel te sterk is. Door zijn enorme kracht in zijn bek zou hij zo hard bijten dat hij bijvoorbeeld dwars door een been heen zou bijten. Ook de pijngrens bij de Amerikaanse bulldog is zo hoog dat hij niet reageert op slaan als hij iets vast heeft. Voorbeeld: Als de hond alleen met een kind in de kamer is en dat kind steekt per ongeluk een potlood in het oog van de hond dan zou een andere soort hond met een lage pijngrens meteen bijten terwijl de Amerikaanse bulldog een paar keer knippert en gewoon wegloopt.
Vacht: De vacht van de Amerikaanse bulldog is erg dik en kort. Dit komt doordat zijn haar erg dicht op elkaar groeit. De kleur van het haar van de Amerikaanse bulldog is minimaal 20% wit en de andere procenten zijn een andere kleur bijvoorbeeld wit of zwart, de hoofdkleur is meestal wit. Verdere informatie: De Amerikaanse bulldog wordt ongeveer 11 tot 12 jaar oud. Bij de jonge hond moet je opletten op zijn scherpe tanden bijvoorbeeld voor je kleren, voor dat je het weet bijt hij er een gat in. Ook voor schoenen moet je oppassen met de hond, want die vindt hij ook erg lekker. Hoofdstuk 2: Hoe is de Amerikaanse bulldog als pup? Voeding: Een pas geboren puppy moet na de geboorte minstens nog zeven weken bij zijn moeder blijven, want dan krijgt hij melk van zijn moeder. Daarna krijgt hij tot de 5e maand puppyvoeding wat bestaat uit kleine zachte brokjes. Algemeen: Puppies zijn net zo als kleine kinderen, Ze kunnen in het begin nog niet veel. Het is daarom belangrijk dat de eerste tijd de hond moet worden aangeleerd dat zijn plek de benz (metalen kooi) is. Dit is belangrijk omdat hij erg druk is en als hij zich verveeld maakt hij alles stuk wat hij vinden kan. bijvoorbeeld : schoenen, kranten, kleren enz. Om de hond zindelijk te maken is het belangrijk dat hij minstens om de 2 uur uitgelaten wordt. Er wordt ook geadviseerd om de eerste tijd in de buurt van de hond te slapen zodat als hij begint te piepen gelijk naar buiten kan. De Amerikaanse bulldog is ook niet geschikt voor een gezin waarvan beide ouders werken. Hoofdstuk 3: Wat eet een Amerikaanse bulldog: Voer: Als pup drinkt de Amerikaanse bulldog de eerste zeven weken bij zijn moeder. Tussen de zevende week en de vijfde maand gaat de hond over op kleine zachte brokjes om langzaam te wennen aan de gewone voeding. Hij heeft nu ook nog een melkgebit waarmee hij ook nog geen harde brokken door kan bijten. Na de 5e maand krijgt hij gewoon hondenvoer. Dit bestaat uit veel granen en hardere brokken. In de meeste soorten voer zitten veel vitamine B1 en B3. In het voer zit bijna geen magnesium omdat dit voor 98% in de botten gaat zitten en 2% maar in het bloed, hij heeft alleen die 2% maar nodig dus laten ze dat er vaak dan maar uit. De harde brokken zijn gelijk ook voor het schoonhouden en het sterk maken van zijn grote honden tanden.
Drinken: Een Amerikaanse bulldog drinkt alleen maar water. Dit maakt voor de hond niet uit of het uit de kraan of uit een plas of vijver komt. Hoofdstuk 4: Hoe voed je de Amerikaanse bulldog op: Zelf opvoeden: Om een pup goed op te voeden en te leren luisteren is het belangrijk dat de hond één vaste begeleider heeft. Dit is nodig omdat de hond goed moet weten wie er de baas is. Bij verschillende mensen die hem willen opvoeden is het te verwarrend omdat iedereen het anders doet. De eerste manier van opvoeden is om het zelf thuis te doen. Deze manier van opvoeden is best moeilijk en er gaat ook heel veel tijd in zitten. Het belangrijkste van opvoeden is regelmaat en geduld. Het is belangrijk dat de hond goed leert wat wel en wat niet mag en wat er bijvoorbeeld wel of geen speelgoed is. Wat vaak gebruikt wordt bij opvoeden is een slipketting. Een slipketting is een ijzeren ketting die als de baas er aan trekt de hond geen adem meer krijgt en daardoor dus luistert. Hondenschool: De tweede manier van opvoeden is om met de hond naar een hondenschool te gaan waar ze de hond leren wat wel en wat niet mag. De slipketting die gebruikt wordt bij zelfopvoeding wordt op een hondenschool niet gebruikt. Op de hondenschool gebruiken ze een clicksysteem. Bij het clicksysteem krijgt de hond een halsband om zijn nek met een microfoontje en als de hond iets goed doet klikt de baas met een apparaatje en weet de hond dat hij het goed heeft gedaan en dat hij een beloning krijgt. Deze manier van opvoeden duurt langer dan zelf opvoeden maar is vriendelijker voor de hond en heeft meer resultaat. Hoofdstuk 5: Karakter van de Amerikaanse bulldog: De Amerikaanse bulldog in het gezin: De Amerikaanse bulldog is ondanks zijn kracht een goede hond om in een gezin te hebben. Als de hond eenmaal weet wie er de baas is en hij heeft geleerd om goed te luisteren is het een vriendelijke hond voor kinderen. Het nadeel van de hond is toch zijn kracht en kunnen de kinderen hem bijvoorbeeld niet uitlaten. Ook moeten de kinderen erg oppassen als bijvoorbeeld de hond tegen hun op gaat springen. Ook zal de hond de kinderen niet als zijn baas zien en moet er toch altijd een volwassenen bij zijn om op te letten dat er niks fouts gebeurt.
De Amerikaanse bulldog voor ander werk: De Amerikaanse bulldog is eigenlijk niet geschikt voor ander werk. Door zijn kracht is hij niet geschikt voor de politie en ook met zijn snelheid is hij niet goed genoeg voor andere dingen zoals bijvoorbeeld de jacht of zo. Wel worden er soms in het buitenland gevechten gehouden met bulldogs met de bedoeling om twee honden met elkaar in een ring te stoppen en dan maar te kijken welke hond er het sterkst is, soms zelfs zo ver totdat er één van de twee dood is. Deze wedstrijden zijn in Nederland verboden en gebeuren hier ook zowat niet. Hoofdstuk 6: Ziektes en inentingen: Paspoort Als je een Amerikaanse bulldog aanschaft is het belangrijk om er de stamboompapieren bij te krijgen. Hierin kun je lezen waar de hond vandaan komt en of hij bij een goede fokker vandaan komt. Als de hond geboren wordt krijgt hij ook een paspoort waarin alles staat over de inentingen die de hond heeft gehad. Dit is belangrijk voor als de hond ooit wordt verkocht. Jonge honden worden sneller ziek dan oudere honden. Zij krijgen na de geboorte wel afweerstoffen van de moeder maar deze werken maar ongeveer 3 maanden. Inentingen: De belangrijkste inentingen die de hond moet hebben zijn: Met zes weken krijgt de hond een injectie tegen Parvo. De Parvo prik is een inenting tegen alle hondenziektes. Met twaalf weken krijgt hij een inenting tegen leverziekte en kennelhoest, dit is een hoest die veel voorkomt bij honden die met meerdere bij elkaar leven. Met zestien weken wordt alles nog een keer herhaalt en daarna ieder jaar krijgt hij een inenting tegen Parvo. Overige inentingen: Sommige inentingen zijn alleen nodig als de hond bijvoorbeeld naar het buitenland, met het vliegtuig of naar het dierenasiel moet. Als de hond naar het buitenland gaat moet hij verplicht ingeënt worden tegen hondsdolheid en eventueel voor de ziektes die in dat land voorkomen. Als de hond voor een tijdje naar het dierenasiel moet dan moet hij worden ingeënt tegen kennelhoest.
Hoofdstuk 7: BRONVERMELDING: De informatie die ik heb gekregen over de Amerikaanse bulldog heb ik gekregen van mijn vader die een Amerikaanse bulldog heeft en verdere informatie heb ik gekregen van internet

REACTIES

B.

B.

hallo ik wou inderdaad weten hoe hoog de pijn grens is van mijn amerik. buldg.
hij is vanochtend aangevallen door twee argentijnse dogs die gixd waren met amerikaanse buldog
hij moest vechten voor zijn leven
hij is allen verwondbij zijn oor
zou hij dit voelen?

13 jaar geleden

T.

T.

ik heb zelf een amirikaanse bulldog
die ook helemaal wit is hij is lief maar mijn vraag is wat is de allle oudste bulldog

13 jaar geleden

S.

S.

Wij zijn in hget bezit van 2 Amerikaanse bulldoggen en wilde graag even een stuk tegen spreken. Er staat dat deze honden niet goed zijn in sporten, maar er zijn speciale kracht-sporten in de honden wereld zoals Weigtpulling, IPO en Survival. Zelf doe ik met het teefje behendigheid, ook zijn er nog Appel sporten en Apporteer sporten. Asl eigenaar ben jezelf verantwoordelijke waar je zijn of haar talent in steekt. Wil jij een huishond, dan kan hij nog wel ander sporten beoefenen. Ze zijn werkhonden! Worden ook wel All purpose working dogs genoemt. Ze kunnen goed en kwaad van elkaar onderscheiden. Waarom de politie deze honden niet voor hun beroep gebruik dat snap ik niet. Ze kunnen onder Appel bijten en hun uiterlijk deinst al mensen tot gedragen!

In ieders geval veel plezier, groetjes

12 jaar geleden

A.

A.

Als je een goed informeerd via google of goeie fokkers zul je er achter komen dat deze honden vroeger wel degelijk voor de jacht werd gebruikt........en de slipketting die trek je niet zo hard aan dat de hond geen adem krijgt ook deze info is onjuist....als je zo hard aan een slipketting loopt te trekken ben je gewoon verkeerd bezig...en de hond zal dan zeker niet luisteren aangezien hij het te druk heeft met smoren....een AB kan trouwens ook prima op een normale halsband lopen het is maar hoe je hem opvoed.

12 jaar geleden

B.

B.

voor A bedoelt.

AB zijn niet en waren geen jachthonden. Ze hebben dat instinct niet. Bulldogs in algemeen zijn vechthonden. Engelse werden gebruikt voor Stieren te vangen en AB meestal Beren . AB behoord dergelijk bij de groep van Amstaffs en Pitbulls. AB heeft sinds 1999 de naam gekregen ervoor werd Amerikaanse Bulldogs Amerikaanse Pitbull Dog genoemd.

Jachthonden zijn beagles en pinchers. Maar AB absoluut geen jachthond. EN plus slipketting moet je aan trekken je moet tegen gas geven. Een hond ( puppy) die wat verkeerds doet werd door de moeder bij de nek vel gepakt om te corrigeren. En hond moet je altijd corrigeren bij de nekvel op een tikje op de dijbeen geven zodat ze schrikken. Maar trekken is gewoon aanleren maar heeft voorderest niks met opvoeding te maken maar meer met speelsigheid en jong. Zodra ze buiten komen krijgen ze te veel prikkels binnen. en daar worden ze wild van.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.