Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Oktoberfest

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 433 woorden
  • 28 februari 2005
  • 274 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
274 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud Inleiding Het ontstaan van het Oktoberfest. Waar en wanneer is het Oktoberfest? Activiteiten
Wat vind ik van het Oktoberfest? Mening
Bronvermelding Inleiding Dit verslag gaat over het Oktoberfest. In dit verslag kom je o.a. te weten: - waar het feest gevierd wordt; - hoe het feest ontstaan is; - wat je allemaal tijdens het feest kunt doen; - hoeveel mensen er komen; - wat de uitdrukking ‘auf die Wies’n gehen’ betekent; - wat ik van het Oktoberfest vind. Het ontstaan van het Oktoberfest Het Oktoberfest bestaat al bijna 200 jaar. Het begon allemaal in 1810, toen Ludwig de 1e van Beieren ging trouwen met Therest van Sachsen-Hildburghausen. De trouwdag was een heel groot feest! Iedereen had zoveel pret dat het sindsdien elk jaar wordt gevierd en het wordt eigenlijk ook gezien als een groot oogstfeest.
Waar en wanneer is het Oktoberfest? Je zou denken dat het Oktoberfest begint in oktober maar dat is niet zo. Het Oktoberfest begint de 3e zaterdag van september en eindigt de 1e zaterdag van oktober. Het feest wordt elk jaar in München gehouden. Activiteiten
Op het Oktoberfest kun je je niet vervelen. Er is echt van alles te doen. Het begint met een hele mooie optocht vanuit de stad naar Wies’n. Het woord Wies’n betekent de feestwei. Vaak wordt de uitdrukking “auf die Wies’n gehen” gebruikt, dat betekend dus ‘naar de feestwei gaan’. Aangekomen in de Wies’n
zie je overal om je heen hele grote tenten met daarin tafeltjes, banken en dronken mensen. Er is ook een hele grote kermis met de leukste attracties. Er zijn heel veel mensen dus ook heel veel eten. Het Oktoberfest duurt ruim 2 weken en in die 2 weken bezoeken meer dan 7.000.000 mensen het Oktoberfest. Zij eten meer dan 300.000 braadworsten, 600.000 geroosterde kippen, 60.000 geroosterde varkenskarbonades en drinken maar liefst 14.000.000 liter bier. Wat vind ik van het Oktoberfest? Het Oktoberfest lijkt mij een heel leuk en gezellig feest. Als ik tijdens het Oktoberfest in de buurt van München zou zijn, ging ik er zeer waarschijnlijk wel heen. Mening Ik vond dit wel een leuk onderwerp om een verslag over te maken, ik heb er veel van geleerd en misschien kom ik er ooit nog eens. Bronvermelding Ik heb mijn informatie van internet gehaald. Eerst heb ik op www.google.nl gekeken. Daar zag ik heel veel sites. Eén daarvan was www.spits.nl. Daar stond heel veel informatie op. Ik heb wel aardig lang zitten te zoeken naar wat de uitdrukking “auf die Wies’n gehen” betekent. Maar gelukkig stond dat op www.eso.org/~rvanboek/september.html.

REACTIES

H.

H.

Heee janneke!! Leuk werkstuk ik kan het goed gebruiken!!!

19 jaar geleden

C.

C.

leuk gedaan

19 jaar geleden

J.

J.

hey janneke

bedankt voor het lenuh van je werkstuk. kvon um wel mooi!

dikke
vette
plak
kus/zoen johanna van bloemen

18 jaar geleden

T.

T.

hier heb ik heel veel aan gehad.
bedankt !

12 jaar geleden

V.

V.

ik zocht eigenlijk de samenvatting van het boek..

6 jaar geleden

D.

D.

bedankt, nu hoef ik minder na te denken en op te zoeken!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.