Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Tandarts

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vwo | 379 woorden
  • 7 februari 2005
  • 112 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
112 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De tandarts Toelating en Opleiding Om tandarts te worden moet je de opleiding tandheelkunde afronden. Deze opleiding duurt 5 jaar (als je alles in 1 keer haalt) en om toegelaten te worden moet je natuurkunde, scheikunde en het liefst biologie in je VWO pakket hebben. Daarnaast geldt hiervoor ook numerus fixus. Er zijn namelijk altijd meer aanmeldingen dan plaatsen. Je kan de mazzel hebben dat je de eerste keer meteen wordt ingeloot. Je kan ook via decentrale selectie binnenkomen. Je moet dan eerst een soort sollicitatiebrief schrijven. Als je doorgaat naar de tweede ronde krijg je een motorische test,sociale intelligentie test en een schrijfvaardigheidstest. Via decentrale selectie wordt 50% van de plaatsen gevuld. De opleiding is niet moeilijk, maar het is wel veel. In het eerste jaar krijg je veel theorie vakken en daarnaast ben je twee volle dagdelen aan het oefenen op je fantoomhoofd. Als je goed je huiswerk maakt en je begint op tijd met leren kan je alles in 1 keer halen. Als je geen biologie heb gehad is het wel wat moeilijker, maar docenten zijn altijd bereid om je wat extra uitleg te geven. Er wordt ook stage gelopen bij een tandartspraktijk. Dan zijn de studenten meestal assistent. Toekomstmogelijkheden Na de opleiding kan je meerdere dingen doen. Je kan een eigen praktijk beginnen of werken bij een andere tandarts. Ook kun je bij een gezondheidscentrum werken, je bent dan geen eigen baas en je hebt ook geen eigen praktijk, maar je werkt ook niet voor een andere tandarts. Ook kun je doorstuderen voor orthodontist, mondhygiënist en andere banen in de tandheelkunde die de tandarts als basis hebben.
Vakken De vakken die je krijgt bijvoorbeeld anatomie (inclusief practicum, het bekijken dode
mensen...) microbiologie, biochemie, cardiologie. Daarnaast krijg je natuurlijk practicum, dus boren en vullen! Later ga je ook kronen maken, bruggen maken en zelfs een kunstgebit. In het eerste jaar zit je best wel veel op school (+/- 4.5 dagen van 8.30-17.00). De opleiding tot tandarts is wel een voltijd opleiding. Maar dit valt uiteindelijk best wel mee. Geschikte opleiding? Ik denk niet echt dat dit een geschikte opleiding voor mij isomdat ik er niet van hou om bij anderen mensen in de mond te kijken en er al helemaal niet tegen kan om kiezen en dergelijke te trekken.

REACTIES

K.

K.

Hallo,
ik heb een vraagje moet je perse vwo doen of mag je ook havo/vwo doen
Ben jij tandarts ik niet ik ben 11 jaar oud en zit in gr.8
Ik wil heel graag tandarts worden.
Groetjes Khatera

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.