ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info

Feitelijke gegevens

  • 1e druk, 2020
  • 300 pagina's
  • Uitgeverij: Lebowski

Flaptekst

Liedjesschrijver Oscar heeft Nederland achter zich gelaten en woont al een tijd in New York. Sinds kort volgt hij een cursus scenarioschrijven bij de vermaarde docent Seth Michael Donsky. Wanneer hij daar de flamboyante acteur Sam ontmoet, besluiten ze een appartement te delen. Per toeval ontdekken ze dat hun buurman 'Disco' afgeperst wordt, wat in eerste instantie een geweldig verhaal voor hun script lijkt op te leveren, maar hoe meer ze de afpersing naar hun hand proberen te zetten, hoe sneller de problemen zich opstapelen. Tot er geen weg meer terug is.

Eerste zin

"Mijn naam is Sam Bezemer", roep ik naar de dj achter mij in de ruimte. "Wat is jouw naam, machtige vinylrijder die je d'r bent?" Hij kijkt niet op of om.

Samenvatting

Structuur & perspectief

Er is een korte prooog, waarna er 30 genummerde maar ongetitelde hoofdstukken volgen.

Slotzin

Ik sluit min ogen en terwijl de captain roept dat de gates dicht mogen. realiseer ik me dat ik misschien toch de held ben. Een held in ieder geval. Ik ben door het toeval in de problemen gekomen, maar volgens mij ben ik er nu uit.

Recensies

"Ik ben een groot liefhebber van Thomas Acda. Als zanger en acteur is hij briljant, zijn boek is dat wat mij betreft helaas niet. Wat een vreselijk verwarrend verhaal. Van de hak op de tak. Wat heb ik nu eigenlijk zitten lezen? Jammer!"
https://www.hebban.nl/boe...homas-acda

Bronnen

Interview in Het Parool met de schrijver over zijn tweede roman.

https://www.parool.nl/ps/...~b9b3e5f7/

Interview in het AD bij het verschijnen van de tweede roman

https://www.ad.nl/show/th...gle.com%2F

Interview met Nu.nl over de nieuwe roman en over het leven van Thomas Acda.

https://www.nu.nl/weekend...-komt.html

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit ZekerWetenGoed-verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.