ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
XTC

Wat is het?

Xtc is een drug dat vaak in pillen of ‘capsules’ te koop is. (heel soms ook in poeder). Vaak hebben de pillen verschillende kleuren met afbeeldingen of letters erop. De afbeelding die erop staat verwijst vaak naar de naam.

Hoe kom je eraan?

XTC wordt gemaakt van MDMA. MDMA werd rond 1900 voor het eerst in een laboratorium (illegale laboratoria) gemaakt. In de verenigde staten begon XTC- gebruik in de jaren 70, in de jaren 80 dook het ook op in Europa. Vooral in discotheken was het erg populair. Er kwamen wettelijke verboden voor XTC, in de VS in 1985, in Nederland in 1988. XTC gebruikers komen aan XTC via allerlei netwerken van dealers en subdealers. De prijs per pil of capsule gaat van €3,00 tot €12,00.

Hoe gebruik je het?

XTC slik je in pillen.. een enkele keer in poeder. Vaak wordt XTC gebruikt bij dansfeesten en discotheken. Daarbij zorgt het ervoor dat je het dansen langer volhoud. Thuis wordt XTC niet vaak gebruikt om een lekker gevoel op te roepen. De mensen die het gebruiken doen dat vaak om ‘mee te doen’ , of ze vinden dat je alles eens moet proberen. Anderen doen het om de werkelijkheid te ontvluchten of vanwege de spanning.

Wat doet het met je?

Als je een pil hebt ingeslikt begint het te werken na 20 tot 60 minuten. Na een uur is het effect het sterkst, en na 4 tot 6 uur is de pil uitgewerkt. Als je XTC gebruikt, gebeurt er dit met je=
- Je wordt opgepept
- Je krijgt een geestelijk en energiek gevoel
- Je vermoeidheid verdwijnt
Als de pil is uitgewerkt, komt je vermoeidheid weer snel terug.
Sommige gebruikers voelen de volgende dag ook nog bijwerkingen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.