ADVERTENTIE
Schoolexamens

Wist je dat je de boeken Examenbundel, Examenidioom, Zeker Slagen! en Samengevat ook heel goed kunt gebruiken bij het voorbereiden voor je schoolexamens?! Ze zijn momenteel in de aanbieding bij o.a. Bol.com.

Nu bestellen

Noteer eerst welke kennis je hebt over de Turkse cultuur. Zoek hierna de specifieke kenmerken op van de Turkse cultuur m.b.t de zwagerschap, barende, kraamvrouw en pasgeborene.Turkse vrouwen geven er de voorkeur aan om in het ziekenhuis te bevallen, omdat ze zich daar vertrouwder voelen. En de kans dat thuis alles onder het bloed komt vinden ze niet prettig. De man is er niet altijd bij aanwezig bij de bevalling omdat de vrouw vind dat ze het alleen moet doen, de man hoeft dit niet mee te maken.Turkse vrouwen wassen zich na de bevalling het liefst zelf. Als het niet moet of nodig is door iemand anders gewassen te worden dan doen ze het gewoon zelf. Vroeger was het zo dat Turkse vrouwen na de bevalling 40 dagen onrein waren, ze mochten in deze periode niemand een hand geven en ze mochten niet naar buiten, dit is nu allemaal niet meer.Vroeger moest de baby ook eerst gewassen worden voordat de baby aan de moeder werd gegeven dit is nu ook niet meer zo.Vroeger werden de baby’s ook vaak ingebakerd om te zorgen dat de baby rechte armen en benen zou krijgen, nu gebeurd dit niet meer omdat Turkse mensen goede voorlichting krijgen. Inbakeren is slecht voor de baby.De kraamvrouw en de baby willen ook nog wel eens een rode sjaal of strik dragen, ze denken dat dit geelzucht voorkomt. Ouders willen graag het afgevallen navelstompje hebben ze begraven deze dan. Van een meisje wordt het navelstompje vaak bij de keuken begraven en van een jongen bij de moskee.

Als er een baby is geboren dat is het groot feest. Je kan het een beetje vergelijken met wat bij ons het dopen heet. Dit gebeurt thuis of in het ziekenhuis omdat ze het heel leuk vinden dat het de eerste woordjes zijn die de baby hoort. Ik zou uitleggen wat er gebeurd: de imaam zegt drie keer een gebed in het rechteroor en dan zijn haar naam 3 keer in het linker oor. De vader mag dit ook doen.

Hierna wordt er speciaal gekookt. Er wordt veel gegeten en gedronken en er wordt uit de koran gelezen.Het versturen van geboorte kaartjes is niet echt iets standaards in de Turkse cultuur. Je hoort dit via via te horen vind men.

Er wordt over de Turkse cultuur gedacht dat het zo hoort om veel kinderen te krijgen, dit is echter niet zo. Vroeger waren mensen niet zo goed ingelicht over voorbehoedsmiddelen. Ze dachten dat als ze 1 pil slikte voor de geslachtsgemeenschap dat de vrouw dan niet zwanger kon raken. Hier klopt niets van. Mensen zijn nu beter ingelicht en er wordt meer gedacht aan de toekomst van het kind.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

F.

F.

eR Staat een woord imaam.
Maar imaam schrijf je met een a en niet met twee..

14 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

Hey

Heel erg bedankt dat je dit op internet hebt gezet!!! Ik moet nu dezelfde opdracht maken voor DK 311, maar ik kon niets vinden... heel erg bedankt!!!

Groetjes Miek

14 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast