Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Travestie en transseksualiteit

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo | 923 woorden
  • 19 mei 2010
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
36 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Travestie
Een travestiet is iemand die zich anders kleedt. Mannen en vrouwen kunnen travestiet worden. Mannen trekken dan vrouwenkleding aan, dragen make-up, sieraden, schoenen (hoge hakken vooral), pruiken en kunstmatige borsten. En de vrouwen trekken mannelijke kleding aan, mannelijke schoenen, geen make-up, kort haar, platte borsten.
In boek 5 van de Thora, Dewariem (Deuteronomium) staat: Een vrouw mag geen kleren en dingen van een man dragen en andersom. Want de EEUWIGE verafschuwt dat (een hekel hebben aan).
Een travestiet is in het dagelijks leven niet altijd een travestiet. Er is nog heel veel taboe over het zeggen dat je travestiet bent ook binnen families. Travestieten doen dat meer stiekem in het huis zodat niemand ze ziet. In de moskee en in de synagoge en in de kerk lezen de Imam en de Rabbijn en Pastoor de tekst uit de koran en thora en de bijbel en ze zeggen allemaal dat hun god er een hekel aan heeft.
Er is een film gemaakt en die heet Priscilla The Queen of the Desert. Het gaat over 3 travestieten die vanuit Sydney naar Alice Springs gaan en onderweg geven ze playback shows. ze komen in dorpjes waar die inwoners totaal niks van dat soort jongens afweet en het afkeuren . Ze komen in het dorpje Broken Hill en drinken zich het apelazerus. Ze gaan overnachten en de volgende dag willen ze met de bus verdergaan en dan staat er "AIDS FUCKERS GO HOME" (vertaald: Aids neukers ga naar huis). De film is een van de eerste films over travestieten, opgenomen in Australië, een land met mensen die heel erg macho zijn. Ze wisten niks over travestieten in het binnenland. Voor de wereld was het een schokkende film, die later veel goede reacties kreeg. De onderwerpen travestie en transseksualiteit kreeg meer aandacht waardoor het taboe langzaam weg ging.

Transseksualiteit
Transseksualiteit is een groep mensen die echt bij de andere sekse willen horen. Ze ondergaan echt een aantal operaties. Transseksuelen moeten een zware test van 2 jaar doen om te kijken of ze nog verder willen met de wens om transseksueel te zijn. Het VU Medisch Centrum in Amsterdam heeft een speciale polikliniek voor transseksuelen. Zij zijn de enige polikliniek in Nederland. Eerst komt er een intakegesprek. Na dat gesprek moet je voor een 2e gesprek en dan moet je 10 maanden wachten voor een pyschologische test. Het is een zware test dat in een aantal fase's gaat en er gaat zeker 1 jaar overheen en veel vragenlijsten. Als uit de test blijkt dat je drinkt of drugs gebruikt dan wordt je geweigerd. Als je doorgaat dan gaan twee teams beoordelen of jij geopreerd kan worden. De teams heten: het Transgender team en het Transseksuelen team. Mannen die willen veranderen naar vrouwen die moeten hormonen slikken om de baardgroei te stoppen en de borsten te laten groeien. Vrouwen slikken het mannelijk hormoon. mannen moeten ook epilatie's doen. Dan halen ze met een laserapparaat 60% tot 80% van al je haar (waar vrouwen het niet krijgen dus bijvoorbeeld baardhaar, borsthaar, rughaar, beenhaar) weg. Zo'n behandeling kan wel een jaar duren en het kost 365 euro per behandeling en dan krijg een hele serie's operatie's wat wel 1 tot 3 jaar kan duren. Ook moeten de vrouw-man travestieten een penis hebben. Ze hebben dan niet zo'n heftige operatie als de andere operaties. Dan wordt er een micropenis gemaakt. Hierbij wordt de clitoris die door het mannelijk hormoon al flink uitgegroeid is, maximaal 6 cm, losgemaakt van het onderliggende weefsel. Door middel van vaginawand-transplantaten wordt de plasbuis naar de top van de nieuwe penis verlengd. Deze micropenis operatie is met succes bij een flink aantal vrouw naar man transsexuelen gedaan. De "mannen" zijn er zeer tevreden mee maar ze kunnen geen vrouwen zwanger maken.
Bij man-vrouw transseksuelen gaat het heel anders. Vaak wordt meteen een borstprothese ingebracht bi de reeks operaties. Tijdens de penis-vagina operatie wordt de penishuid omgekeerd en als vagina in de buikholte gebracht. De "vrouwen" kunnen geen kinderen krijgen.

Bekende transsekuelen zijn Kelly van der Veer (was Ferry) en de dochter van de zangeres Cher is nu een zoon.

Verschil tussen travestie en transseksualiteit
Het verschil tussen eeen travestiet kleedt zich naar het andere sekse en een transseksueel laat zich "ombouwen".

Genderdysfonie
Genderdysfonie is een stemstoornis die voorkomt bij transseksuelen. de omgebouwde vrouwen hebben dan een lage stem en de manen een hoge stem. Daarmee kan een logopediste je helpen. De "vrouw" komen logopediste met de klacht dat hun stem niet overeenkomt met een vrouw.

Transgenderisme
Transgender is iemand die erover fantaseert om een half man en half vrouw te zijn. Ze willen niet alle kenmerken van een geslacht hebben. Ze willen geen operaties ondergaan. Maar ze slikken wel hormonen om bijvoorbeeld borsten te krijgen. Er is heel veel discriminatie rond transgenders. In deze tijd is het heel erg populair om een transgender-prostituee te zijn. Er is heel veel seksueel misbruik rond die transgender-prostituees en er weinig respect voor die groep transgenders. De transgenders hebben daardoor ook weinig zelfvertrouwen. en ze hebben net als gewone prostituees een grote kans op SOA's. De Rutgers Nisso Groep heeft een onderzoek uitgevoerd onder transgender-prostituees en het blijkt dat klanten meer kans hebben op HIV en een hogere kans op HIV door anale seks met transgenders.
Juridische aspecten
In Burgerlijk Wetboek Boek 1: Artikel 28 staat dat een transseksueel bij de rechter kan aangeven om in het GBA (Gemeentelijke Basis Administratie) het geslacht te wijzigen. Tot die tijd staat er in een paspoort van een omgebouwd persoon een verkeerd geslacht. Een asielzoeker die in een Asielzoekerscentrum zit en transseksueel is, moet wel een verblijfsvergunning hebben om het paspoort te laten veranderen

REACTIES

J.

J.

Paar kleine toevoegingen. Het genderteam van het VU is het enige team, en tegenwoordig behandelt transgenders (gedeeltelijke aanpassing) en transseksuelen (volledige geslachtsaanpassing). Alles onder strenge psychologische en medische controle met vaste protocollen.

Binnen de T-wereld wordt ombouwen gezien als een scheldwoord. Een auto kan je ombouwen, een mens aanpassen of opereren.

Gender-dysforie is de term en betekent onvrede met je biologische geslacht. Is een verouderde aanduiding en wordt tegenwoordig GIS (Gender Identiteits Stoornis) genoemd.

Transgenderisme. Een transgender fantaseert niet, maar heeft om uiteenlopende redenen geen behoefte om een volledige geslachtsoperatie te ondergaan. Kan om medische redenen, maar ook om sociale redenen zijn. Heel vaak is er geen sterk beeld van man of vrouw. Allebei de kanten zijn aanwezig, of juist afwezig, waardoor er geen keuze gemaakt kan worden.

Burgerlijk wetboek heeft nog 1 discriminerende bepaling voor een transseksueel, je kan alleen van geslacht veranderen wanneer je onvruchtbaar bent.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.