Waar komt het vandaan?
LSD is een zeer sterk tripmiddel. LSD is een halfchemisch middel dat in een laboratorium wordt gemaakt. In 1943 ontdekte een chemicus, Albert Hofmann, dat het medicijn dat hij ontworpen had ook als tripmiddel werkte. Als medicijn was LSD geen succes. Het tripmiddel LSD - 25 was een feit. Het getal verwijst er naar, dat het tripmiddel het 25e testproduct was.
Hoe wordt het gemaakt?
LSD wordt in een laboratorium gemaakt op basis van moederkorenschimmel. Bij LSD gaat het om d-lysergzuurdiethylamide. Dat is een chemische stof, die wordt gemaakt door moederkorenschimmel in een laboratorium chemisch te bewerken. LSD is kleurloos, smaakloos en geurloos. LSD wordt vaak in de vorm van papertrips verkocht. Dat zijn kleurige bedrukte eetbare stukjes papier. LSD wordt daar in een dunne laag opgespoten. Vloeibare LSD en LSD in poedervorm bestaan ook maar worden niet vaak aangeboden. LSD wordt ook verhandeld in doorzichtige geltabletten. LSD is er ook als kleine tabletjes die men ‘microdots’ noemt. En LSD is er ook in dunne schilfertjes genaamd ‘windowpanes’ (=dakpannen)
Hoe wordt het gebruikt?
LSD wordt via de mond ingenomen. Een papertrip wordt op of onder de tong gelegd of ingeslikt. Onder de tong werkt het sneller dan bij inslikken. LSD tabletjes of microdots worden met wat water ingenomen. Vloeibare LSD en LSD - poeder kunnen in water worden opgelost en opgedronken. LSD kan in uitzonderlijke situaties ook via de huid worden opgenomen. Dat kan gebeuren als men in een omgeving is waar LSD wordt gemaakt. Omdat LSD heel sterk is, werkt het al in zeer kleine hoeveelheden. Een dosering LSD wordt gemeten in microgrammen.
Wat voelt de gebruiker als LSD wordt gebruikt?
LSD is een sterk hallucinogeen middel. Voorwerpen bewegen, vervormen of veranderen van kleur. Zintuiglijke waarnemingen lopen soms in elkaar over. Muziek wordt gezien, een foto gehoord, kleuren geroken. De tijd wordt anders beleefd. Gebruikers hebben soms het idee dat de tijd stilstaat. Ook voelt een iemand zich soms onwerkelijk of onecht. Het lijkt hallucineren maar dat is het niet echt. Want de gebruiker weet meestal dat wat hij ziet of hoort geen werkelijkheid is. Als de dosis te groot is kan het gebeuren dan dit verschil verloren gaat. Dat kan grote angsten veroorzaken.
De risico’s op korte termijn.
• De LSD kan verkeerd vallen en je kunt een badtrip krijgen.
• Ongeconcentreerdheid
• Als je depressief bent wordt dat gevoel versterkt.
• Als je een ziekte hebt of depressief bent kan gebruik van LSD onaangename gevolgen hebben
• Sommige typen antidepressieve medicijnen leiden tot een LSD-overdosering.
De risico’s op lange termijn.
• Je kunt flashbacks krijgen. Je herbeleeft dan wat je tijdens de trip hebt meegemaakt. Op dat moment heb je dan niks genomen.
• Bij mensen met psychotische aanleg of mensen die labiel zijn kan LSD ernstige psychische schade veroorzaken.
REACTIES
1 seconde geleden