Wijn

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vmbo | 643 woorden
  • 17 juni 2001
  • 106 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
106 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Inhoudsopgave

Inleiding
Grondstoffen
Productieproces
Toepassing van het eindproduct
Slotwoord
Informatiebronnen

Inleiding

Ons werkstuk gaat over het onderwerp Wijn. We hebben dit onderwerp gekozen omdat we het een zeer interessant onderwerp vonden en we wilden wel eens wat meer weten over wijn, en met behulp van dit werkstuk is dat gelukt. En we lusten wijn graag, het liefst wit! Want daar we houden het meest van het alcohol wat erin zit!!! Wat wij te weten wilden komen: -hoe wijn gemaakt wordt -het verschil van het maken van rode -en witte wijn
Heeft u na het lezen van dit werkstuk nog verdere vragen dan verwijs ik u door naar het internet voor verdere informatie op uw lastige vragen. Hierbij het speciale e-mail adres bijgevoegd: info@wijn.nl
En er werd ook gezegd dat we de vraag: Heb je antwoorden op je vragen gekregen. moesten stellen bij de inleiding, maar wij vonden dat geen goed idee, want als je die vraag stelt bij de inleiding dan heb je nog niets gelezen en heb je natuurlijk nog geen antwoorden, dus hebben wij die vraag onder het Slotwoord gezet.

Grondstoffen

Grondstoffen van witte wijn: Voor witte wijn wordt in principe alleen het sap van de druif gebruikt. De schillen gisten niet mee. Daarom perst men de druif gelijk nadat ze geplukt zijn. Verder zit er in witte wijn alcohol en water en natuurlijk de geperste druiven maar dat hadden we al gezegd.

Grondstoffen van rode wijn: Rode wijn kan alleen gemaakt worden van blauwe druiven, want rode wijn krijgt zijn kleur alleen van de schillen. En verder zit er ook in rode wijn, water, alcohol en dan natuurlijk de druiven, maar in rode wijn worden de schillen van de blauwe druiven ook mee gegist en dat is bij witte wijn niet. En bij witte wijn gebruiken ze alleen het sap van de witte druiven en bij rode wijn de hele druif wat ook nog eens een blauwe druif is.

Productieproces

Witte wijn: Het plukken van de witte druiven en de smaak daarvan verschilt per streek. Als witte druiven worden geplukt worden ze meteen geperst. Dan worden ze over de hele wereld gegist, en niet alleen op een plaats. De gisting mag hooguit bij 18 graden Celsius uitgevoerd worden. Zo blijven de frisse zure en fruitige aroma’s goed van smaak. In sommige gevallen kan men ook de witte wijn sap met de schillen laten weken, dit om een extra aroma smaak te krijgen. Dan kan men overgaan tot een 2e gisting als men dat wil. Zo wordt de pittige frisse appelzuur omgezet in zachtere meerromige melkzuur. Dan vindt de rijping plaats, de wijn wordt in grote en kleine vaten bewaard. Daar worden nog wat technische dingen gedaan zoals gistcultures en een speciale manier van bottelen (speciale manier om te laten rijpen).

Rode wijn: Rode wijn kan dus alleen gemaakt worden van blauwe druiven, want de rode wijn krijgt zijn rode kleur uit de schillen. Als de druiven geplukt zijn en naar de kelder worden gebracht worden ze eerst ontsteelt en gekneusd, maar nooit geperst. De gisting wordt bij hogere temperaturen gemaakt dan bij witte wijn, namelijk meestal 28 graden Celsius, met een uitloop tot ruim boven de 30 graden Celsius.

Toepassingen van het eindproduct

Het wijn wordt in flessen verkocht en soms in restaurants geserveerd en dan wordt het in een wijnglas geschonken om het vervolgens op te drinken op een rustige en relaxte manier, voor ontspanning dus. (eigenlijk wisten wij niet helemaal wat wij met dit onderwerp aan moesten dus hopen we dat we het op deze manier toch wel een beetje goed hebben)

Slotwoord

Ja, we hebben antwoord gekregen op onze vragen met behulp van dit werkstuk. We vonden het heel leuk om eens een werkstuk te maken over wijn, iets waar wij niet zoveel vanaf wisten, maar dankzij dit werkstuk weten wij gelijk wat meer informatie over wijn.

REACTIES

J.

J.

In witte wijn worden ook blauwe druiven gebruikt. Niet altijd, wel vaak.

De stelling dat witte wijn van witte druiven wordt gemaakt is in de meeste gavallen dus onjuist.

15 jaar geleden

P.

P.

heel mooi werkstuk!
geweldig!
duzzzz ik heet pieter

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.