ADVERTENTIE
Proefstuderen vanuit huis? Wil je vóór dat je een studie kiest, zeker weten of het qua inhoud is wat je ervan verwacht? Dat kan! Volg één van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. Je volgt videocolleges en maakt opdrachten, gewoon vanuit je slaapkamer. Je wordt begeleid door studenten, die je vragen kunt stellen over de inhoud van de proefstudie of gewoon over het studentenleven! Alles is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Meld je aan!
Wat is Kika
Kika is een stichting voor kinderen met kanker. Kika betekent Kinderenkankervrij. Zij doen allerlei acties voor geld om voor kinderen en ziekenhuizen te gebruiken tegen het bestrijden van kanker.
Het doel van Kika
De stichting heeft als algemeen doel: het sponseren (geld geven) aan fondsen die voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker zijn. Deze fondsen zijn gericht op minder pijn, strijd, meer genezing en kwaliteit. Ook is hun doel:
1. Verhoging van de genezingskans.
2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (dat de kinderen er niet zo onderlijden).
3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (dat ze niet als ze “genezen” zijn als ze ouder worden weer effecten krijgen van de medicijnen/behandeling die ze hebben gekregen toen diegene kanker had).
Waarom heeft de bestrijding van kinderkanker extra steun nodig? Met de behandeling en genezing van kinderkanker staan we al zo’n 10 tot 15 jaar stil op een ‘slagingspercentage’ van circa 70%. Bijna 30% van alle kinderen met kanker sterft nog steeds aan deze ziekte, terwijl we dankzij nieuw genenonderzoek weten dat we een sprong vooruit kunnen maken. Wat ontbreekt is voldoende geld. De sprong vooruit laat daardoor vooralsnog op zich wachten, een situatie waarvoor kinderen met kanker (en hun naasten) de prijs betalen!
Waarom vraagt KiKa om steun? Bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen en kinderen.. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want daardoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak gericht op specifieke genomische eigenschappen van kinderkanker. KiKa vraagt voor dit nieuwe onderzoek daarom gericht steun. Zonder deze steun zal het veel langer duren om de gewenste en mogelijke verbeteringen te realiseren in de behandeling en genezing van kinderkanker.
De stichting KiKa zet zich in voor kinderen die kanker hebben.
Wat kan je tegen kanker doen?
Medicijnen Medicijnen zorgen ervoor dat de kankercel niet meer zo snel andere kankercellen kan maken. Aan deze medicijnen zitten ook nadelen. Ze zorgen ervoor dat de kankercellen hun werk niet goed meer kunnen doen, maar ook dat de goede cellen, bloedplaatjes en bloedlichaampjes niet meer goed kunnen werken. Als je dan bijvoorbeeld longontsteking krijgt, moeten de goede cellen tegen een groepje slechte cellen vechten. Maar de goede cellen kunnen niet goed meer vechten vanwege de medicijnen. Het kan zelfs gebeuren dat je dan niet doodgaat door de kanker, maar door de longontsteking die je erbij gekregen hebt.
Operatie Een 2e mogelijkheid om je kanker proberen kwijt te raken is door een operatie. Tijdens een operatie snijdt de dokter de tumor weg. Hij moet dan wel goed bij de tumor kunnen komen om het weg te kunnen halen. De dokter moet ruim om de tumor heen snijden. Doet hij dit niet, dan kan er alsnog een kankercel zitten die weer kan groeien tot een nieuwe tumor. Als de dokters er te laat achter komen dat je een tumor hebt, dan kan de tumor zo groot geworden zijn dat hij niet meer weggesneden kan worden.
Bestraling Je kan het ook proberen via een bestraling. Bij zo’n bestraling lig je op een soort bed. Om het bed heen draait een groot apparaat. Dat apparaat gaat met een soort laserstraal door je huid heen en brandt de tumor kapot. Dat gaat cel voor cel. De bestraling wordt een paar keer opnieuw gedaan. Alle kankercellen moeten worden weggehaald. De bestraling zelf duurt niet zo heel lang.Tijdens de bestraling voel of merk je niks. Je begint het pas te voelen na de bestraling. Je merkt dat je minder goed tegen de zon kan, of je haren vallen uit. Maar je kan je ook heel moe en duf voelen. En soms kun je niet goed eten of slapen.
Ziekenhuizen waar je voor kinderkanker terecht kan
Er zijn 7 Kinderkankercentra in Nederland
- Sophia in Rotterdam
- Willem-Alexander in Leiden
- VU medisch centrum in Amsterdam
- Emma in Amsterdam
- Wilhelmina in Utrecht
- Beatrix in Groningen
- UMC St. Radboud in Nijmegen
Acties
KiKa beren
Er zijn ook veel acties om geld te verzamelen een ervan is bijvoorbeeld dat je
Kika-beren kan kopen. Ze kosten € 6,95 per stuk. De helft van dat bedrag gaat direct naar de onderzoeken. De andere helft is voor het produceren van de beren.
Door het hele land worden die verkocht door vrijwilligers die de beren voor Kika verkopen.
Internet veiling
Op de site van Kika is ook een internet veiling waar je bijvoorbeeld kan bieden op het badpak met badmuts en handtekening van Inge de bruijn die ze aan had in Athene met de Olympische spelen.
Of het Judopak van Dennis van der Geest dat speciaal door hun is beschikbaar gesteld.
Vrienden van Kika.
Inge steunt Kika.
‘Al jarenlang voel ik mij erg betrokken bij het lot van kinderen met kanker. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken toen KiKa mij vroeg om ambassadrice te worden. Wat mij extra motiveert is dat we inmiddels weten dat we, door nieuw onderzoek, nog heel veel tegen kinderkanker kunnen doen. Ik zet mij de komende jaren met veel energie ervoor in om deze resultaten versneld beschikbaar te maken. Ik hoop dat ik ook op uw steun mag rekenen en dat we samen een record gaan vestigen.´
5 topsporters hebben hun medewerking aan deze actie verleend. Inge de Bruijn, Esther Vergeer, Erik Dekker, Dennis van der Geest en Marco van Basten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

gast

gast

herda van waal

herda van waal

kika is voor het bestrijden van kanker, niet tegen!!!

1 maand geleden

Antwoorden

gast

gast

Caroline

Caroline

Wat een top site echt geweldig normaal zoek ik heel lang maar met deze site hoeft dat niet meer echt ren 9.1 waard dankjewel

10 maanden geleden

Antwoorden

gast

gast

lisa

lisa

wat een super werkstuk verdient een 10

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

iemand

iemand

zooooo handy :)

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

Handig! Ik moet een spreekbeurt van 1 min. maken!

2 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

S.

S.

Dankjewel! Ik had voor vrijdag nog een spreekbeurt nodig, dankzij jullie is het mij gelukt om nog snel een spreekbeurt in elkaar te zetten! :)

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

heey ik vind kika een heel goed doel en ik ga samen met mijn bff daar een spreekbeurt over houden heb er zin in!
x

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

W.

W.

thx voor deze antwoorden. ik moet een werkstuk maken over een goed doel en ik heb KIKA gekozen

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

hele goeie site hoor ik doe mijn spr erover

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

goed gedaan, alleen meer in je eigen woorden vertellen

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

Echt een mooi werkstuk !! wil nu mn spreekbeurt er over houden thnx

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

hallo ik raad toch aan om zelf ook te gaan zoeken en rond te gaan informeren over kika, ik moet zelf een werkstuk maken en je kan ook heel veel info hale uitde bieb en van de site zelf ,haal niet alles van scholieren.com of andere sites maar zoek zelf naar bronnen , mail bijvoorbeeld naar kika of zoek mensen op die er mee te maken hebben gehad die zijn betrouwbaar!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

echt heel fijn ik hoefde niet eens verder te zoeken!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

dit is echt een super duper geweldige site want ik moet mijn werkstuk er over maken. ik ga voor een 8. :-)

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

R.

R.

hallo ik doe mijn werkstuk over kika dit is een hele goeie site hopelijk haal ik een 10:P

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

R.

R.

ik zit in groep 8 en ik doe mijn spreekbeurt over kik maar ik moet ook een werkstuk maken en dit is een hele goeie site

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

T.

T.

echt een praktisch werkstuk!!
ik had op de bassisschool ook een werkstuk over kika!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

moet werkstukmaken van kika handig :)

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

P.

P.

waarom staat er niet in waar het geld naartoe gaat

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

handig moet werkstuk maken:D

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

handig :D
ik moet net een werkstuk schrijven voor ned over een stichting kika!!

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast