Inhoud
1. Wat is een Snörex? 2. Wat is snurken eignelijk? 3. Wat houd slaapapneu in? 4. Relaties. 5. Slaapbelang. 6. Hoe weet ik dat ik snurk en wat zijn de gevolgen ervan? 7. Hoe kan je met een Snörex in aanraking komen? 8. De reacties van klanten die zijn geholpen. 9. Vragen. 10. Slotwoord.
1. Wat is een Snörex
Een Snörex is een soort beugel die de tong in de mond houdt. Het is namelijk zo dat ‘s nachts de tong verslapt en de tong in de keel zakt. Het is een verhemelteplaatje waarin een beugeltje zit met een kunststof voetje dat op de tong rust. Dit voetje zorgt dus dat de tong in de mond blijft. Maar waarom snurkt de ene wel en de andere niet? Mensen die overgewicht hebben snurken eerder dan mensen die geen overgewicht hebben. Vet gaat ook in de tong zitten, en zodoende is de tong zwaarder. Maar wanneer heeft men overgewicht? Als je bijv. 170cm lang bent mag je 70 kilo wegen, dus iemand van 190cm mag 90 kilo wegen. Aan overgewicht hoeft het niet alleen te liggen. Mensen die voor ze naar bed gaan alcohol hebben gedronken snurken ook eerder. Mensen die slaaptabletten slikken of medicijnen tegen depressies snurken ook meer omdat deze medicijnen de tong extra verslappen. Mensen die ouder dan 40 jaar zijn snurken ook eerder. Mannen snurken meer dan vrouwen. Dat komt omdat mannen meer spierweefsel hebben met als gevolg dat mannen gemiddeld “meer tong” hebben dan vrouwen. 65% Van de mannen snurkt en 35% van de vrouwen snurkt.
Er zijn twee verschillende anti-snurkbeugels. Dit is de Snörex die ook tandartsen mogen verkopen (laat deze Snörex type 2/Silenser zien) Dit type 2 trekt de onderkaak iets naar voren, waardoor ook de tong wat naar voren wordt getrokken, en er dus meer ademruimte in de keelholte is. Snörex type 1 werkt direct op de tong, en mag alleen bij Snörex gemaakt worden. (Laat deze Snörex zien). Deze kost 495,00 euro en gaat 5 tot 10 jaar mee. Mensen die met een Snörex worden geholpen worden als een patiënt gezien als ze veel apneus hebben. Maar wat apneu inhoudt staat in het volgende hoofdstuk.
2. Wat is snurken eigenlijk?
Snurken betekent dat men tijdens het snurken een zagend, ruisend of brommend geluid maakt. De tong zakt in de keel, waardoor de ademweg vernauwd wordt. Daardoor gaan de zachte weefsels in de mondholte trillen, net als bij een ballon die leegloopt. Dit geluid kan zelfs zo hard zijn dat buren er last van kunnen hebben, maar natuurlijk degene die naast hem of haar slaapt nog het meest. De snurker zelf heeft vaak het gevoel nergens last van te hebben, maar komt wel 5 tot 10% zuurstof tekort. Hij voelt vaak dat hij veel fitter opstaat nadat hij een Snorex beugel aangemeten gekregen heeft. De Snorex beugel kan voor 98% van de gewone snurkers verbetering aanbrengen.
3. Wat houdt slaapapneu in?
Slaapapneu houdt in dat er een onderbreking is in de ademhaling tijdens de slaap.
Degene die dan naast degene die apneu heeft slaapt die kan daar erg van schrikken. Mensen lijken als het ware in hun eigen tong te stikken. De mensen die apneu hebben worden als patiënt gezien als ze meer dan 15 apneus van langer dan 15 sec. hebben. Het is namelijk zo dat mensen door apneu eerder hart- en vaatziekten kunnen krijgen door het zuurstoftekort. Ze kunnen zelfs aan deze ziekte overlijden, als ze er niets aan doen. Deze mensen die apneu hebben komen niet genoeg in een diepe slaap met als gevolg dat ze overdag niet fit genoeg zijn. Mensen overlijden wel eens in hun slaap. Dokters zeggen wel eens dat iemand midden in de nacht een hartaanval heeft gehad. Dat hoeft niet altijd zo te zijn. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de mensen in hun eigen tong zijn gestikt. De vermoeidheid kan ook tot een verminderd reactievermogen leiden, dit kan gevaarlijk zijn in het verkeer. Apneupatienten zijn 7x zo vaak als anderen betrokken bij dodelijke verkeersongelukken
De Snörex beugel kan voor 89% van de apneupatienten verbetering aanbrengen.
4. De huisgenoot heeft ook last van de snurker
Drie tot vier miljoen Nederlanders snurken. Dit kan lijden tot relatieproblemen. Bijv. mensen willen niet meer naast elkaar liggen. Maar als men een partner heeft die het gesnurk moet aanhoren kan men daar ook vaak niet van slapen. Dus dat houdt ook in dat de partner oververmoeid wordt. Dit vindt de partner niet fijn dus gaat bijv. op de bank liggen of op de logeerkamer liggen. Niet alle mensen vinden het erg dat hun partner snurkt. Of vinden het niet leuk maar kunnen er uiteindelijk wel van slapen. Mensen die snurken kunnen er ook tijdens het slapen last van hebben bijv. ‘s nachts van wakker schrikken.
Wat je al wist was dat mensen die snurken vaak hoofdpijn hebben en oververmoeid zijn. De hersenen kunnen niet goed tegen het zuurstoftekort, en dat kan ook concentratieproblemen geven.
Je kan een Snörex nemen omdat je er zelf van last hebt of de partner. Je kan ook op een natuurlijke manier een klein beetje van het snurken afkomen. Als je onder de 40+ bent bijv. afvallen of niet meer veel alcohol drinken. Maar er is nog een manier om te proberen van het snurken af te komen: deze manier is om je te laten opereren. Dit geeft zelden verbetering.
5. Waarom is slapen nodig?
Mensen kunnen niet zonder slaap net zoals de mens niet zonder eten& drinken kan. De ene heeft dan wel minder slaap nodig dan de andere maar iedereen heeft slaap nodig. Met andere woorden niemand kan zonder slaap. Als je slaapt herstellen de cellen in het lichaam zich, om zo overdag weer goed te kunnen werken. Mensen die snurken hebben een ander slaapritme dan de mensen die niet snurken. Veel mensen die snurken zouden het zelf dan wel niet willen maar het gebeurt dan toch. Mensen zijn ook bang dat de bedgenoot last van het gesnurk hebben, maar eigenlijk heeft degene die snurkt nog het meeste last van het snurken. Maar waar heeft de snurker eigenlijk in het algemeen last van.
Het werkstuk gaat verder na deze boodschap.
Verder lezen
REACTIES
:name
:name
:comment
1 seconde geleden
P.
P.
leuk onderwerp
6 jaar geleden
Antwoorden