Killt

Beoordeling 3
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 651 woorden
  • 2 december 2001
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 3
6 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

CD-bespreking: Killt! Inleiding: Deze cd-bespreking gaat over het groepje waar ik zelf in meespeel. Misschien zegt de naam u op het eerste zicht niets maar jawel hoor. Killt komt wel degelijk van de schotse rok. De naam Killt is er gekomen omdat ze kost wat koste in een grappige outfit op het podium wilden verschijnen. Daarom hebben we de naam gekozen. Maar eigenlijk is Killt fout geschreven en moest dit met één -l worden geschreven. De naam heeft een diepere betekenis dus daarom is er min of meer “kill it” in verwerkt. Waarom we dit doen, is omdat de weinige tekst die we tot hiertoe hebben, vaak agressief is, en daarom min of meer aansluit op dat woord.

Vanwaar komt Killt en wie zijn ze? De groep Killt is een groepje uit St-Kat-Waver. Het bestaat uit jongens van ongeveer dezelfde leeftijd. Killt is nog niet zo lang geleden opgericht. Het groepje bestaat juist iets langer dan een jaar. Hun repetitielokaal bevindt zich nu in de lokalen van de Chiro in St-Kat-Waver. De stijl van hun muziek kunnen we punkrock noemen, maar ook rock vermits enkele nummers met enkel piano en drum zijn gemaakt. Killt bestaat momenteel uit vijf leden.

Waaronder: Dieter: solo guitar & piano
Koen: lead guitar
Wim: drums
Ken: bass
Bjorn: vocals

Wat is het doel van Killt? Killt is opgestart, niet met de bedoeling van bekend te worden, maar eerder om in de vrije tijd op een ontspannende manier met muziek in aanraking te komen en om je gevoelens, meningen of expressies uit te drukken met behulp van muziek. Killt wil voornamelijk muziek maken waarin de samenklank van de instrumenten tot een mooi geheel kan gebracht worden. De tekst, daar word nog niet zo nauw op gelet. Maar de teksten die zijn geschreven gaan over dingen die we in het dagelijks leven ook wel terugvinden. Zoals bijvoorbeeld in het liedje smash: Het liedje gaat over jongen die ruzie maakt met zijn klasgenoten! (De zogezegde nerds) En dan ook kost wat kost wil dat zijn mening wordt opgelegd bij al zijn klaskameraden. Desnoods met geweld. Of: When love becomes hate: Wanneer een jongen werd verlaten door zijn vriendin omdat ze voor iemand anders koos.

Hoe wordt de muziek opgebouwd? Maar om nog eens terug te komen op het feit dat Killt voornamelijk instrumentale nummers maakt. Zou ik het even willen hebben over de opmaak van hun muziek.

Bij de muziek van Killt waarin enkel de drums en de piano aan bod komen word eerst de melodie gemaakt door de pianist. Pas dan word er een drum-begeleiding op de muziek geplaatst. Wanneer ze muziek maken waarin alle instrumenten aan bod komen (de piano komt hier wel niet aan bod), dan wordt de basis van de song eerst aangemaakt door de lead guitar. Deze zorgt voor de basisakoorden. (De zogenaamde power-akoorden). Dit zijn zeer eenvoudige akkoorden waaruit de opbouw uit maar amper drie noten bestaat. Wanneer de power-akoorden een vloeiend ritme bevatten kan de solo lijn van de solo guitar worden toegevoegd. Hierna volgt een improvisatie van de drums, de bass en de vocals.

Treedt Killt soms op? Killt heeft tot hiertoe al tweemaal opgetreden. Het eerste optreden was op het vrijpodium in OLV-Waver waarbij alle leden toen moesten spijbelen van school omdat dit anders niet kon doorgaan. Maar met de samenwerking van de ouders was dit geen enkel probleem. En het tweede optreden was op wei-rock in Zemst-Laar.

Hebben ze nog enkele vooruitzichten? Killt zal waarschijnlijk meespelen in het voorprogramma van de afrekeningfuif van Studio-Brussel in Meise. En op de kroegentocht in St-Kat-Waver. Daar wordt samen met het groepje Festen en AARS de avond gevuld.

Kan je Killt bereiken? Killt heeft een officiële site op het world wide web staan, die grotendeels door Joachim Van Baelen is samengesteld. Het mogelijk is om het gastenboek te tekenen, en tablatures of fotos te bekijken. Dit adres is http://users.pandora.be/killt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.