2pac

Beoordeling 8.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vwo | 4077 woorden
  • 15 juni 2002
  • 2105 keer beoordeeld
Cijfer 8.2
2105 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

1. Inleiding Ik heb 2pac als onderwerp gekozen omdat ik zijn muziek leuk vind. Ook vind ik het goed. Hij schrijft in zijn liedjes realistische dingen, dus dingen die echt gebeuren of gebeurd zijn. Hij rapt veel over het leven in de getto, tienerzwangerschappen, schietpartijen, de dood enz. Het is een goede rapper en ik wilde ook graag weten hoe zijn leven ongeveer gelopen is.

2. Zijn leven Op 16 juni 1971 wordt Lesane Parish Crooks in de New Yorkse wijk Brooklyn geboren. Zijn moeder Afeni was lid van de Black Panters, die streden voor de rechten van de zwarten. Ze heeft de eerste 7 maanden van haar zwangerschap in de gevangenis doorgebracht. Later doopt ze Lesane om in Tupac Amaru Shakur. Tupac staat voor verlichte slang. Shakur is Arabisch voor ‘Dank aan God. Tupac’s vader, William Garland, is nergens te bekennen maar Tupac heeft een stiefvader Jeral Wayne Williams. Hij is ook bekend als Mutulu Shakur. Tupac heeft ook een halfzus Sekyiwa Shakur en een stiefbroer Maurice Harding. Tupac groeide op als een normaal kind die een sterke band met zijn moeder had. De kinderen in de buurt durfden hem niets te doen. Dat kwam doordat zijn moeder als Black Panter veel aanzien had. In 1985 verhuist Tupac samen met Afeni, zijn moeder, naar Baltimore. Daar gaat hij naar de hogere school voor kunsten. Tupac’s favoriete vakken waren acteren en poëzie. Hij begon ook te rappen onder de naam MC New York. In 1988 verhuizen ze naar Marin City in California. Tupac stopt met school en gaat op straat rondhangen waar hij verkeerde mensen tegenkomt. Hij begint ook met het dealen van drugs. Zijn nooit aanwezige stiefvader, Mutulu Shakur, wordt voor een gewapende overval veroordeeld tot 60 jaar. In april 1992 raakt Tupac betrokken bij een vechtpartij waarbij een 6-jarig jongetje omkomt. Tupac’s halfbroer Maurice wordt gearresteerd maar wegens gebrek aan bewijs wordt hij weer vrijgelaten. Op 13 maart 1993 wordt Tupac gearresteerd na een vechtpartij met een limousine-chauffeur, die beweerde dat de rapper op de achterbank drugs had gebruikt. Later werd de aanklacht ingetrokken. Een maand later werd Tupac weer in de boeien geslagen, hij had tijdens een concert een rapper met een honkbalknuppel geslagen. Hij kreeg 10 dagen. Op 18 november werd hij in zijn hotelkamer gearresteerd voor de verkrachting van een 19-jarige fan. Op 30 november 1994 wordt de rapper overvallen voor de deur van de New York Studio. De onbekende daders schoten 5 kogels op de rapper en gingen ervandoor met sieraden t.w.v. 40.000 Euro. Tupac werd zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen, maar na 3 dagen mocht hij weer weg. Kort daarna doet de rechter uitspraak op de verkrachtingszaak. Tupac kreeg 2 tot 4.5 jaar, afhankelijk van zijn gedrag. In 1995 gaat de rapper de cel in en in mei 1995 trouwt hij in gevangenschap met Keisha Morris. Na 8 maanden wordt hij vrijgelaten. Op 7 september 1996 wordt Tupac in Las Vegas neergeschoten waarna hij op vrijdag 13 september overlijdt. Tupac is dood, maar Tupac de legende is geboren.

3. Zijn muziek De muziek die Tupac maakte was rap. Hij maakte veel muziek in zijn leven. In 1990 mag hij in de hiphop groep Digital Underground om te dansen en om af en toe te rappen. Hun geven Tupac de bijnaam 2pac. Een jaar later is zijn 1e volledige rap te horen op Digital Underground’s Same Song. Later in dat jaar komt zijn 1e solo-album uit: 2pacalypse Now. De vice-president van de Verenigde Staten, Dan Quayle, verwerpt de teksten op 2pacalypse Now en zegt: ‘voor dit soort platen is geen plek in onze maatschappij’. In 1993 wordt 2pac door de American Music Awards genomineerd als Best New Rap-HipHop Artist. Hij wint hem en later brengt hij zijn 2e album Strictly for my N.I.G.G.A.Z. uit. In september 1994 schieten 2 jongens uit Milwaukee een agent dood. Ze zeggen dat 2pac’s liedje ‘Souljah’s story’ hun inspiratie was. 2pac’s 3e album ‘Me Against The World’ werd voor het grootste deel in de gevangenis gemaakt en verkocht gigantisch. De maanden na zijn vrijlating schrijft hij genoeg materiaal voor een hele carrière. Het 1e album dat uitkomt na zijn vrijlating is All Eyez On Me. Dat is de 1e hiphop-verdubbelaar in de geschiedenis. Hij stond wekenlang in Amerika op nr. 1. Onder de naam Makaveli wil 2pac zijn volgende album uitbrengen: The Don Killuminati – The 7th Day Theory. Maar dat maakt hij niet meer mee. Het album The Don Killuminati – The 7th Day Theory komt trouwens nog wel uit. Later komen nog Are You Still Down (Remember Me) en Greatest Hits uit. De meest nieuwe is Still I Rise. Er zijn nog ongeveer 90 liedjes die nog niet zijn uitgebracht. Changes is het enige liedje van 2pac dat in Nederland op nr. 1 heeft gestaan. Er is best wel een vrolijke sfeer en heeft een normaal tempo. Er is natuurlijk een bas en een soort piano met een stem (niet van 2pac). De melodie is steeds hetzelfde en heeft veel tonen. Tupac is dood maar hij is heel belangrijk voor de muziekgeschiedenis en zal altijd bekend blijven net zoals Mozart en Beethoven. Vooral de style van 2pac, de gedichten die hij maakte en de liedjes waarin hij de ellende in de Westside beschreef hebben hem bekend gemaakt.

4. Zijn films In zijn leven maakte 2pac ook films. In 1983 speelde hij in de tv-film Raisin in The Sun. Het is niet bekend wie hij daarin speelde. Later kreeg hij ook een rol in de film Nothing But Trouble samen met de leden van Digital Underground. Daarin speelde hij een jongen in het drugscircuit die alleen maar in de problemen raakt met drugsdealers. Het is wel een goede film. In de film Juice kreeg hij een grote rol. Daarin speelde hij samen met Samuel L Jackson 1 van de 4 jongens uit de wijk Harlem in New York die naar kracht en respect zoeken. Als 1 van de jongens een bankoverval pleegt dan vluchtten ze met z’n vieren naar Mexico. In 1993 spelen hij en Janet Jackson in de succesvolle film Poetic Justice waar hij ook een Award voor krijgt. Daarin speelt hij de succesvolle zanger Lucky. Zijn vriendin raakt zwanger. Hij moet kiezen tussen zijn carrière of het vaderschap. In 1994 sloeg 2pac Menace2 society-regisseur Allen Hughes in elkaar, als hij voor agressief gedrag uit de film wordt geschreven. Daar wordt hij trouwens nog voor gearresteerd en mag 10 dagen de cel in. Als 2pac in 1995 de cel in gaat krijgt hij wel toestemming om in de films Above The Rim en Bullet te spelen. In Bullet speelt hij Tank. Een man genaamd Rouke komt in het drugscircuit terecht. Hij krijgt de maffia achter zich aan. De film is erg gewelddadig. De film haalt daarom de bioscoop niet. In Above The Rim speelt 2pac Birdie. Birdie is een basketbalspeler die een beurs volgt tot professional basketbalspeler. Hij belooft aan de gangleden dat hij snel geld verdient om ze terug te betalen, wat hij maar beter niet kon zeggen, de gangleden dreigen hem te vermoorden. Nu zit Birdie in de problemen.

Het werkstuk gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

5. Zijn vriendinnen 2pac had in zijn leven ook een aantal vriendinnen. Zijn 1e vriendin was Salli Richardson. Ze was een actrice maar na een ruzie gingen ze uit elkaar. Na de dood van 2pac waren er geruchten dat hij alleen maar met Salli was om haar mee te nemen naar de verschillende awards. Later waren er ook geruchten dat de dochter van Madonna, Lourdes, van 2pac was omdat mensen hen samen zagen, maar dat was niet waar. De dochter van Madonna was niet van 2pac maar van een danser. Na Salli Richardson ging 2pac uit met Kidada Jones, de dochter van Quincy Jones. Toen 2pac in de gevangenis zat waren er ook geruchten dat hij iets met Faith Evans, de vrouw van Notorious B.I.G, had maar dat was niet zo. Hij had ook een relatie met Adina Howard. Zij was een R&B-zangeres. 2pac praatte niet veel over haar dus niemand weet was voor een soort relatie ze hadden. Het was denk niet veel bijzonders want het was al snel over. Niet veel later had hij al een nieuwe vriendin: Arnelle Simpson, de dochter van de Americain Footballplayer O.J. Simpson. Ze hadden een fijne relatie alhoewel ze door de pers uit elkaar gingen. Dit speelde allemaal in de periode dat O.J. Simpson verdacht werd van moord op zijn vrouw. In de periode dat 2pac al die vriendinnen had ging hij nog steeds met Kidada Jones om. Niemand wist wat hij in haar zag wat ze was 19/20 jaar en erg gemeen. Er gingen veel geruchten rond dat hij alleen maar met Kidada omging omdat ze de dochter was van de meest gerespecteerde zwarte man in de entertainment industrie. Hij had veel respect voor Quincy. Quincy zou ook een album voor 2pac produceren. Quincy had ook die van Michael Jackson geproduceerd ze waren een succes. Na de dood van 2pac had Kidada gezegd dat ze verloofd waren. Maar 2pac heeft dat tegen niemand verteld, niet eens tegen zijn vrienden en zijn moeder waarmee hij zo’n goede band had. De enige 2 mensen die dat kunnen weten zijn Kidada en 2pac. Volgens mij zei ze dat alleen maar om de erfenis te krijgen. 2pac had namelijk veel geld. In de hele periode had 2pac een vrouw: Keisha Morris. Zij was heel relax en steunde hem, ook toen hij de gevangenis in moest. Het huwelijk eindigde toen hij de gevangenis uitging en hij zorgde voor haar.

6.Levend of dood? Sommige mensen zijn er zo heilig van overtuigd dat 2pac nog leeft. Maar waarom zou 2pac zijn dood hebben gefaked? Iemand heeft hem gezien en op Internet is een felle discussie gaande. Diverse theorieën geven aan dat 2pac niet dood zou zijn!!! Er zijn dan ook wel veel zaken rond zijn dood die niet duidelijk zijn…. Op 7 september 1996 vindt er een schietpartij plaats in Las Vegas, na een bokswedstrijd tussen Mike Tyson en Bruce Seldon. 2pac zat in Las Vegas en vertrok met de auto. In de auto van 2pac zaten nog 2 mannen en rondom de auto van 2pac reden 10 auto’s vol met bodyguards om 2pac te beschermen. Volgens de andere inzittenden zou er toen een witte auto langs zijn gereden die de auto van 2pac onder vuur nam, 2pac werd 5 keer geraakt waarna hij 7 dagen in het ziekenhuis lag. Dat is heel raar want de mannen die bij 2pac in de auto zaten werden geen 1keer geraakt, en dit is heel raar als je bedenkt dat wanneer een auto voorbij raced de schutter echt geen tijd heeft om heel precies op een bepaald doel te richten. Bovendien deden de bodyguards in de andere auto’s niets om 2pac te beschermen. De bodyguards zouden op z’n minst uit de auto’s kunnen springen of de witte auto achtervolgen. Er gebeurde niets. Na de schietpartij werd 2pac met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij 7 dagen lang lag. Hij overleed aan zijn verwondingen. Fans hebben geprobeerd om erachter te komen door welke arts hij werd behandeld, maar daar is men nooit achter gekomen, maar volgens sommige fans maakte dat niet uit want 2pac lag daar helemaal niet. Ze zeggen dat ze teveel gegevens missen: waarom zijn er geen foto’s of mensen die de schietpartij hebben gezien? Er zijn totaal geen getuigen alleen direct bij betrokken. Ook in het ziekenhuis zijn er geen foto’s van 2pac gemaakt of hebben mensen hem gezien, zelfs geen fotografen….hij heeft er toch 7 dagen gelegen. Normaal als er een bekend persoon in het ziekenhuis ligt maken de professionele fotografen een foto…waarom nu niet? Zeker omdat hij er niet lag? Nadat hij in de gevangenis had gezeten had hij zijn naam veranderd in Makaveli, wat afgeleid is van een Romeinse oorlogsstrateeg deze man heette Machiavali, waar 2pac Makaveli vandaar haalde. Deze strateeg zei dat je je dood in scène moest zetten om je vijand te misleiden. 2pac zou deze raad dan moeten hebben opgevolgd en heeft zo zijn dood in scène gezet. De laatste 2 cd’s die 2pac uitgaf voor zijn dood noemde hij Book1 en Book2. De laatste boeken die de strateeg uitgaf voor zijn dood waren Book1 en Book2. Is dat toeval? of wist hij al dat hij dood zou gaan? De vijand die hij hiermee zou willen misleiden moet dan Notorious B.I.G. moeten zijn geweest. Notorious B.I.G. werd een half jaar later na 2pac op bijna de gelijke wijze vermoord. Als 2pac niet dood zou zijn, zou hij de dader kunnen zijn van de moord op B.I.G. als je dood bent kan je tenslotte niet verdacht worden van moord. Er zijn ook nog mensen die zeggen dat 2pac, als hij zijn dood gefaked heeft dit enkel gedaan heeft voor de populariteit. Hij had tenslotte kunnen voospellen dat hij na zijn dood veel bekender zou worden dan dat hij voor zijn dood was. Een bekende theorie over 2pac’s dood is de ‘the 7th day theory’. Dat is de ondertitel van 2pac’s cd ‘The Don Killuminati’. Ze denken dat 2pac bij zijn dood erg sterk het getal 7 aanhield. Hierbij zijn een paar interessante dingen over dit getal. Misschien was het wel z’n favoriete getal, maar daar zullen we nooit achterkomen. Ze laten je nadenken over zijn dood en om hem in je gedachten te houden. Misschien dat er om deze theorie wel zo over zijn dood wordt getwijfeld. - Op het Greatest Hits album heeft cd 1 12 nummers en cd2 13 nummers. 1+2+1+3= 25, 2+5=7 - 2pac schijnt de Don Killuminatti in 7 dagen te hebben voltooid, van het begin tot het eind. - 7 maanden nadat het album All Eyez On Me was uitgebracht, werd hij neergeschoten - op 7 september werd hij neergeschoten. - Nadat hij werd neergeschoten, leefde hij nog op de 7e, 8e, 9e, 10e, 11e, 12e. Op de 13e overleed hij. Dat is 7 dagen. - Hij werd 25 jaar, 2+5=7 - Hij werd op 16 juni geboren. 1+6=7 - Het tijdstip van overlijden was 04:03. 0+4+0+3=7. - Zijn album R U Still Down, Remember me was op de 25 uitgebracht. 2+5=7 - Officieel heeft hij 7 albums uitgebracht, dan tellen we de bootlegs niet mee. - In de video van I Wonder If Heaven Got A Ghetto gaat een mevrouw in een hotelkamer. Het nummer is 7 - Aan het einde van het nummer Hold On Be Strong zegt hij: Things get tough especially around the 1st and the 15th. 1+1+5=7 - Op het album van Jon B Cool Relax is hij te horen op het nummer Are You Still Down. Dat is track 7 op dat album. - Op zijn rug had Tupac een groot kruis staan. Hier stond: Exodus 18:11, 18-11=7 - Op zijn Makaveli album wordt in het begin van het nummer Blasphemy het volgende gezegd: And if the Lord returns in the coming 7 days then we’ll see you next time. - In het nummer When We Ride volgt in het introotje de volgende tekst:…picture, if you will, 7 deadly human beings. Blessed with the gift to speak, the power to reach each nigga on every street… - Het getal 7 komt veel voor in de bijbel. Bijvoorbeeld de 7 wereldwonderen, de 7 hoofdzonden, de 7 dodelijke plagen en op de 7e dag rustte God uit. - In de film Gang Related, is het nummer van Tupac in het ziekenhuis 115, 1+1+5=7 - Het jaar waarin hij overleed is 1996, 1+9+9+6=25. 2+5=7 - In 1971 werd hij geboren en in 1996 stierf hij. (1+9+9+6)-(1+9+7+1)=7 - Deze vind ik zelf een beetje gek….Club 662. 6+6+2=14/2=7 - Misschien zal 2pac wel in 2003, 7 jaar na z’n dood, terugkeren

mensen zeggen dat er nog meer redenen zijn waarom 2pac nog in leven zou zijn. - er zijn veel mensen die hem na zijn dood hebben gezien. - Zijn 2e naam is Makaveli. Als je die naam opsplitst krijg je I am alive of mak alive. - Volgens Machiavelli, waar de naam Makaveli van is afgeleid, moest je je dood in scène zetten om de vijand te misleiden… die vijand moest Notorious B.I.G zijn geweest. - De witte Cadillac, waaruit werd geschoten op 2pac, is nooit teruggevonden. Dat is heel raar want Las Vegas ligt in een woestijn waar je niet snel weg kan komen of ze moesten hem dumpen. - Zijn manager Marion Suge Night zat naast hem in de auto. 2pac was 5 keer geraakt. Marion had alleen een schampschot, de andere had niets. - 2pac is doodgegaan op vrijdag de 13e - het liedje dat na zijn dood uitkwam I ain’t mad at cha…. Was liedje 13 van de cd All Eyez On Me. - In de clip van I ain’t mad at cha wat 2pac te zien als een engel….deze clip zou voor zijn dood moeten zijn gemaakt. - In de clip van Hail Mary zie je een grafsteen met de naam Makaveli, en door die grafsteen zit een barst ….net alsof iemand uit het graf is gekomen. - In interviews had hij het altijd erover om te stoppen met rappen en iet meer zo’n Gangsta zijn, want hij wou graag uit de media, de juiste manier om niet meer in de spotlights te staan is door ze te laten denken dat je dood bent. - In Lives Goes On rapt hij over zijn eigen begrafenis…. - Er is nooit een begrafenis geweest…deze is om onbekende redenen geannuleerd. - Hij is 1 dag na zijn dood gecremeerd….sinds wanneer wordt iemand 1 dag na zijn dood al gecremeerd…en zeker bij een moord?? - De volgende tekst Rapt hij op zijn nieuwe album: I’ve been shot and murdered, can’t tell you how it happened word for word/but best believe that n*ggas gonna get what they deserve. - In Ambitionz Az a Ridah zegt hij: Blast me but they didn’t finish, didn’t diminish my powers so now i’m back to be a muthaf*ckin menace, they cowards thats why they tried to set me up, had b*tch #ss n#ggas on my team so indeed they wet me up, BUT I’M BACK REINCARNATED. Hij is dus gereancarneerd in Makaveli - Waarom heeft niemand de schutters achtervolgd? - Er zijn geen getuigen - 2pac droeg altijd een kogelvrij vest….waarom toevallig die avond niet? - 2pac heeft nog 2 films en 3 cd’s opgenomen voordat hij doodging. Waarom heeft 2pac opeens zoveel gedaan…het leek alsof hij wist dat hij doodging.

Veel fans vonden aanwijzingen in songteksten die aangeven dat 2pac nog leeft - Hit im up: 5 shots can’t drop me (hij werd vermoord door 5 schoten) - Changes: I’m still here en rat-tat-tat-tat-tat-tat (5 schoten) - Life goes on: bury me smiling (dat is een amerikaanse uitdrukking) - White man’z world “my time away just make perfection. You think i’d die? - God bless the dead rest in peace to my motherf*cker Biggie Smalls (BIG stierf na 2pac)

Dit wil je ook lezen:

2pac’s laatste album, The 7th Day Theory, bevat ook nogal wat aan wijzingen. 2pac staat op de voorkant afgebeeld als Jezus aan het kruis. Was er een herrijzenis gepland? De producer van dat album heet Simon. Simon was een apostel die Jezus hielp zijn kruis te dragen. Zou die Simon gewoon Suge Knight kunnen zijn, de oprichter en grote baas van 2pac’s platenmaatschappij, Death Row? Hij zat in dezelfde auto als 2pac bij de schietpatij. De Die Hard-Fans van 2pac hebben ook nauwkeurig gekeken naar de ‘nieuwe clips’ van 2pac. In de clip van het nummer Toss It Up draagt 2pac schoenen van het merk Penny Hardaway. Die waren nog helemaal niet te koop toen 2pac werd neergeschoten! Ook bij de clip To Live & Die In LA, draagt hij Michael Jordan’s die in september 1996 niet te krijgen waren. De politie van LV heeft het grootste bewijs om aan te tonen dat 2pac wel dood is : de autopsie-foto.

7.Een brief van 2pac’s stiefvader. Deze brief is door zijn stiefvader, Mutulu Shakur, geschreven in de nacht van 2pac’s dood vanuit de gevangenis in Florence, Colorado. I love you whenever…forever. Tupac, so much I needed to say, so much you wanted to say. Many conversations between us within the ether, whenever forever. The pain inflicted that scarred your soul but not your spirit gave force to the rebellion. Many couldn’t see your dreams or understand your nightmares. How could they, Tupac? I knew your love and understood your passion. But you knew of your beginning and saw your end… racing towards it. your taught and fought through your songs and deeds. RATT-TATT-TATT of words penetrating the contradiction of our existence. Whenever…forever Who cares? We cared, Tupac. The Shakurs have been guided by struggle, prepared or not, whenever…forever. We’ve exposed our existence, naked from fear, to those who would hear the positive. Who would witness the stress, wear and tear of this lonely path. You couldn’t have evaded the effect or the changes. You inherited it, it was in your genes. But still, you danced your dance, you lived your life. You forced loyality on those who would fake and shake at the true vision. You were Tupac Like the four seasons, we come to this planet taking form, becoming elements of nature. Some of us are only one season, and others like you were part of many seasons. This dynamic will scare most anyone who realized the burden at such an early stage of life. You fought wel. We love you. We understand forever… whenever. Please give my love to our family. Ask them to help you on the other side. Tell Zayd, Lumumba, Aby, Brother Leggs, Mtaryi, Attallah, that they are to continue to help us down here. Shakur’s love is strong. Whenever…forever Friday 13th didn’t mean a thing. Life is for living and dying wel. Whenever…..forever. Allah knows beat. We choose the quality of our life. You understand the pain of disappointment in the ones we love. You pushed so many away. Burnt so many bridges so the wouldn’t follow you into battles against the demons you were facing. Knowing well to what lengths you would go. This battlefield of reality is littered with many meaningless casualties You never yelled out “Somebody, save me!” You only asked for your soul to be free, whenever…forever. You told us to keep our head up, knowing the pain was coming. Knowing to look for the strength in the heavens. Set your soul free, Tupac Amaru. We keep waiting in vain for their love Will your levitation be awakening of us all? The division unsettling to our dreams and goals? You passing demanding repentance and resistance? We keep waiting, not in vain. We give you love. Give us love. To my brother and son, these emotions are hell. I wish you well in the next journey. My soul aches for ccomfort. In our nedt life we will finish our unfinished journey. Whenever… forever For now Tupac, we will hold our heads up. This journey is at an end, your aches are in the wind. Friends and enimies will have to look to the stars. You are truly a star. A star navigating through the dynamics of this, your path chosen before you arrived. Lessions we’ve gained will materialize after you’re gone. Whenever…forever Your family will keep the spirit high, for we are Shakurs. We are thankful for what life gives us. Through the pain and the struggle we blessed by the victory. Go forward , Tupac. The victories---we will teach your mission, we are thankful for you. We love you, Tupac Shakur. We ain’t mad at you, we’ll be better because of you. So now I give you my tears so I might assimilate your loss and I can live on in peace. Knowing I will feed your spirit with my unconditional love, knowing you will need it on your next journey. May Allah bless you for your deeds and forgive your errors. Tupac come to me and give me strength. Love always. Your father, friend, comrade…

7.Een brief van 2pac’s stiefvader. Deze brief is door zijn stiefvader, Mutulu Shakur, geschreven in de nacht van 2pac’s dood vanuit de gevangenis in Florence, Colorado. I love you whenever…forever. Tupac, so much I needed to say, so much you wanted to say. Many conversations between us within the ether, whenever forever. The pain inflicted that scarred your soul but not your spirit gave force to the rebellion. Many couldn’t see your dreams or understand your nightmares. How could they, Tupac? I knew your love and understood your passion. But you knew of your beginning and saw your end… racing towards it. your taught and fought through your songs and deeds. RATT-TATT-TATT of words penetrating the contradiction of our existence. Whenever…forever Who cares? We cared, Tupac. The Shakurs have been guided by struggle, prepared or not, whenever…forever. We’ve exposed our existence, naked from fear, to those who would hear the positive. Who would witness the stress, wear and tear of this lonely path. You couldn’t have evaded the effect or the changes. You inherited it, it was in your genes. But still, you danced your dance, you lived your life. You forced loyality on those who would fake and shake at the true vision. You were Tupac Like the four seasons, we come to this planet taking form, becoming elements of nature. Some of us are only one season, and others like you were part of many seasons. This dynamic will scare most anyone who realized the burden at such an early stage of life. You fought wel. We love you. We understand forever… whenever. Please give my love to our family. Ask them to help you on the other side. Tell Zayd, Lumumba, Aby, Brother Leggs, Mtaryi, Attallah, that they are to continue to help us down here. Shakur’s love is strong. Whenever…forever Friday 13th didn’t mean a thing. Life is for living and dying wel. Whenever…..forever. Allah knows beat. We choose the quality of our life. You understand the pain of disappointment in the ones we love. You pushed so many away. Burnt so many bridges so the wouldn’t follow you into battles against the demons you were facing. Knowing well to what lengths you would go. This battlefield of reality is littered with many meaningless casualties You never yelled out “Somebody, save me!” You only asked for your soul to be free, whenever…forever. You told us to keep our head up, knowing the pain was coming. Knowing to look for the strength in the heavens. Set your soul free, Tupac Amaru. We keep waiting in vain for their love Will your levitation be awakening of us all? The division unsettling to our dreams and goals? You passing demanding repentance and resistance? We keep waiting, not in vain. We give you love. Give us love. To my brother and son, these emotions are hell. I wish you well in the next journey. My soul aches for ccomfort. In our nedt life we will finish our unfinished journey. Whenever… forever For now Tupac, we will hold our heads up. This journey is at an end, your aches are in the wind. Friends and enimies will have to look to the stars. You are truly a star. A star navigating through the dynamics of this, your path chosen before you arrived. Lessions we’ve gained will materialize after you’re gone. Whenever…forever Your family will keep the spirit high, for we are Shakurs. We are thankful for what life gives us. Through the pain and the struggle we blessed by the victory. Go forward , Tupac. The victories---we will teach your mission, we are thankful for you. We love you, Tupac Shakur. We ain’t mad at you, we’ll be better because of you. So now I give you my tears so I might assimilate your loss and I can live on in peace. Knowing I will feed your spirit with my unconditional love, knowing you will need it on your next journey. May Allah bless you for your deeds and forgive your errors. Tupac come to me and give me strength. Love always. Your father, friend, comrade…

8. Nawoord Ik vond het werkstuk erg leuk om te maken, alhoewel er wat minder leuke stukken in zaten
De informatie heb ik van een paar internetsites. Die waren er in het Nederlands maar ook in het Engels, die ik dus in het Nederlands moest vertalen. Ik vind het goed dat 2pac’s muziek gewoon doorgaat terwijl hij al dood is. Althans als hij dood is…… Ik vind het zelf een leuk en informatief werkstuk en het zet je zeker aan het denken. Ik ben er wel trots op.

REACTIES

L.

L.

hee allemaal
leuk verslag hoor!!!
doei Loe

12 jaar geleden

M.

M.

Jij schrijft: De politie van LV heeft het grootste bewijs om aan te tonen dat 2pac wel dood is : de autopsie-foto. Maar het is bewezen dat de autopsie-foto vals is omdat er een tatoeage ontbreekt. Verder een heel goed verslag !

11 jaar geleden

M.

M.

Die voorspellingen van je kloppen niet. Hij is eens neergeschoten, 5 kogels in zijn lijf, maar overleefde deze aanslag. Daar rapte hij regelmatig over. Dat was dus geen voorspelling, maar waargebeurd verhaal. Get your facts right!

11 jaar geleden

2.

2.

Ik geef je een 10 Echt jongen echt hij is een HELD

10 jaar geleden

R.

R.

Hoi,

Echt goed verslag ik heb er iets gebruikt voor mijn werstuk en zij vond dat het beste stukje en daarom heb ik nu een 9.1 echt super bedacht

xx roosie

9 jaar geleden

J.

J.

Nice echt een hoog cijfer!

5 jaar geleden

B.

B.

inspirerent man/vrouw ik kan eindelijk beginnen

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.