Tennis

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas havo | 491 woorden
  • 30 mei 2009
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
14 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
LO
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!


Tennis
Tennis is een zeer populaire sport. In Nederland zijn er veel mensen die wel eens een balletje slaan. Tennis is een balsport voor twee of vier spelers (enkel/dubbelspel).

Het is bij Tennis de bedoeling dat je de bal met je Tennisracket over het net heen slaat. Je moet de bal in het vak van de tegenstander slaan zodat hij er niet meer bij kan.

Tennisverenigingen
Tennissers van wedstrijden en tennissers voor hun plezier zijn over het algemeen lid van tennisverenigingen. Ze horen bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond. (KNLTB).

Ontstaan van tennis
Het tennis zoals wij dat nu kennen is oorspronkelijk ontstaan in Frankrijk. Het heette toen echter nog “Jeu de Paume”. Je sloeg met je handpalmen de bal over en weer. Nog zonder net toen der tijd. En vanaf dit punt begon het tennis zich te ontwikkelen. Rond 1500 kwam er een hulpmiddel voor het slaan van de bal, een soort slaghout. Maar de komst van het racket was niet tegen te houden. Je kon er gewoonweg veel harder mee slaan. De Hollanders waren een van de eerste racketmakers, want zij beheersten de techniek van het buigen van hout erg goed. De sport breidde zich snel uit over de gehele wereld en werd zeer populair.

Waarop wordt tennis gespeeld?
Voorbeelden waarop tennis nu wordt gespeeld zijn: Gras, Gravel, Kunstgras. Het kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Het speelveld wordt in twee helften verdeeld door een net. Elk van de twee speelhelften is verdeeld in drie vlakken: een achtervlak, en twee voorvlakken (service vakken). Het veld en de andere vakken worden gescheiden door witte lijnen. Een geslagen bal die buiten het vak van de tegenstander geslagen wordt is uit en levert de tegenstander een punt op. In het enkelspel wordt het vak begrensd door de binnenste zijlijnen. Bij dubbelspel worden de buitenste zijlijnen gebruikt. Beide zijlijnen worden tramrails genoemd. Een bekend tennis merk racket is Dunlop.

Hoe wordt het gespeeld?
Bij tennis wordt gewisseld telkens na de eerste game van een set en vervolgens om de 2 games. De speler die het eerst 6 games weet te winnen wint een set. Is het 6-6 dan word er een beslissend spel gespeeld (tie-break). De puntenteling bij Tennis is als volgt 0-15-30-45 (een ander woord voor 0 is Love, bij 40-40 noem je het Deuce) dan heb je één game gewonnen al win je daar zes á zeven van (hangt er van af) dan heb je één set. Je hebt de match dus gewonnen bij minimaal 6 sets. De bal wordt in het spel gebracht door een service(een boven hands slag). Bij het enkelspel mag de bal niet buiten het speelveld geraken en niet tussen of de 2 buitenste lijnen of langs de op een na laatste buitenste lijn belanden. In het dubbelspel mag dit wel, daar mag hij alleen niet buiten het speelveld geraken.

Er zijn verschillende slagen bij Tennis: Forehand, Backhand, Volley, Smash, lob. drie bekende Tennissers zijn: Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.