Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Korfbal

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 314 woorden
  • 16 februari 2006
  • 82 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
82 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Veel mensen denken dat korfbal een saaie sport is. Maar wij willen mensen ervan overtuigen dat er ook een leuke kant is aan korfbal en dat een aantal mensen deze vaak vergeten. Wat is korfbal? "Mandjesbal" wordt er vaak geroepen. "Dat is toch schieten door een korf?" Maar er komt veel meer bij kijken dan een beetje schieten. Eigenlijk is korfbal een tactisch spel waarbij je goed moet kunnen samenspelen met je teamgenoten en je moet een goede conditie hebben. Dit onderschatten vele mensen. Je speelt korfbal met z’n achten verdeeld in twee vakken (aanvallend & verdedigend). Je bent met twee jongens en twee meisjes per vak, die of proberen te scoren of proberen te voorkomen dat de tegenstander scoort. Hoe is korfbal ontstaan? Korfbal werd in 1902 ontwikkeld door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen. Het kwam uit een balspel van onbestemde oorsprong, dat in Nederland snel veranderde van spel naar sport. Sinds die tijd heeft de sport zich ontwikkeld tot een moderne sport die in meer dan 35 andere landen verspreid over de hele wereld wordt gespeeld.
Kenmerken van korfbal! Je moet bij korfbal tegen een stootje kunnen. Korfbal is een (gemengde) teamsport
Korfbal is ‘n veelzijdige sport, die je conditie bevordert
Korfbal wordt het hele jaar beoefend, Korfbal wordt op alle niveaus gespeeld, met verschillende motieven: prestatie, gezondheid en gezelligheid
Korfbal is de vijfde teamsport in Nederland
Een aantal belangrijke spelregels: 1.Je mag de bal niet met je been of voet raken. 2.Je mag niet lopen met de bal. 3.Je mag niet alleen spelen , dus niet dribbelen met de bal. 4.Een jongen mag geen meisje verdedigen ook niet andersom. 5.Je mag niet verdedigd schieten, de bal is pas verdedigd als de arm van je tegenstander jou schouder kan raken. Kijk voor clubs dichterbij jouw in de buurt: www.korfbal.pagina.nl
Kijk voor meer informatie op: www.korfbal.pagina.nl
www.zuidwest.knkv.nl

REACTIES

D.

D.

Ik heb mijn spreekbeurt over Korfbal! Ik heb hier wel een stukje van gebruikt. Maar het is best weinig op deze site! Maar voor ik dat stukje had ik meer dan dat hier op de site staat! Misschien kunnen jullie mijn werkstuk op de website zetten!

11 jaar geleden

D.

D.

Beetje weinig vind je niet?

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.