Vervolg: Het leven van Jezus

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 361 woorden
  • 9 september 2008
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
12 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Deel 5

Jezus had een gesprek met de apostelen. Hij vertelde dat hij dood wilde, het was Gods wil. Petrus protesteerde maar Jezus negeerde hem.
Later daarna liep hij naar moeder Maria. Ook zij zat snikkend te protesteren. Hij vertelde dat God vindt dat het het beste is voor Jezus is. Hij ging haar een beetje troosten, toen liep hij ook weer weg op weg naar de tempel, waar alsnog de marktplein stond. Er was een gevecht tussen de burgers en de Romeinen.
Bij de raad hadden de Katholieken Gayafast uit de raar gegooid. (Ik weet niet waarom.)
De prins wil Jezus laten kruisigen.

Deel 6


Aan tafel: Het laatste avond maal deelde Jezus Brood en Wijn uit. ‘Het brood is mijn lichaam, en de wijn is mijn bloed, zodat ik altijd bij jullie kan zijn’, zei hij. Hij zei dat Judas hem moest verraden. En hij werd uit de kamer gestuurd om op zoek te gaan naar de prins.
’S Avonds gaan de apostelen samen met Jezus naar de olijventuin. Jezus ging bidden, en had verdriet, hij vroeg of het ook anders kon als de dood. Dan opeens komt de duivel, en probeert Jezus onzeker te maken. Hij zei dat God een slecht iemand was, hij wilde hem dood hebben. Hij liet zijn over de toekomst: De oorlogen door het geloof. Iemand op de brandstapel door het geloof. Maar geloofde Jezus hem niet.
Toen kwamen de Romeinen eraan. Judas gaf Jezus een kus. Zo konden de Romeinen zien wie Jezus was. Hij was gewoon verraden door een kus!
Hij werd meegenomen en er was een proces of hij echt de zoon van God was. Toen ze daar ook weer uit waren, werd hij meegenomen.
De andere Maria troostte de verdrietige moeder van Jezus.
Waar Jezus was meegenomen, was buiten bij het volk, ze gingen stemmen of hij schuldig was. De meeste mensen zeiden dat hij schuldig was, dus hij werd met een zweep geslagen en gemarteld, hij ging ergens naar binnen en kwam terug met een doornkroon op z’n hoofd.
Zijn hele hoofd zat onder het bloed. Hij werd meegenomen met een grote kruis op z’n rug en werd gekruisigd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.