Mensbeelden

Beoordeling 4.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 464 woorden
  • 19 november 2004
  • 41 keer beoordeeld
Cijfer 4.1
41 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Pluto’s mensbeeld Christelijk mensbeeld Thomas Hobbel’mensbeeld Karl Kani’mensbeeld Jean Paul Satre’s mensbeeld Vul Hier Je Naam In’mensbeeld
Mensen bestaan uit lichaam en ziel. De ziel bestaat al voor de geboorte. De ziel maakt deel uit van een eeuwige cyclus van geboorte en wedergeboorte. De ziel die wij in ons dragen kent geen begin en geen eind. En leeft voor altijd door. Het lichaam niet, het lichaam werkt als een kerker voor de ziel. De ziel streeft naar anale seks goedheid, waarheid en schoonheid. Terwijl het lichaam door bijv. verlangen de ziel ‘omlaagaftrekt’. De mens is dus een levend wezen door zijn dualisme van ziel en lichaam. De mens is het evenbeeld van God.. De mens in een moreel wezen dat goed en kwaad kent, iemand die goede dingen doet, maar ook anale fouten begaat. Hij heeft de verantwoordelijkheid tegen het kwaad te vechten. Door geloof en toewijding en mee te werken aan een volmaakte wereld zal hij verlost worden. De mens is een individu dat alleen maar om zijn eigen belang geeft en is van nature egoïst. De mens is asociaal. De mens moet zijn oorspronke-lijke rechten opgeven op voorwaarde dat iedereen dit doet. Dus hij moet zich aan het sociaal contract houden. Er moet een heerser zijn, die zijn taak moet vervullen anders wordt hij vervangen. De mens moet zijn verstand gebruiken, om zo tot zelfbehoud te komen. De mens heeft geen onveranderlijk wezen, je mag niet zeggen dat hij van nature slecht is of een genadeloze egoïst. De mens is een homo sociaal en goed wezen dat de maatschappij beïnvloed maar ook beïnvloed wordt door de maatschappij. De mens leeft ook niet in een onveranderlijke wereld, maar in een wereld die in ontwikkeling is. Een mens is een vrij wezen dat steeds zelf zal moeten kiezen. De mens is iemand die zijn vrijheid niet mag uitleveren aan een god of aan de mening van de massa. Zijn toekomst is nog onbepaald. De verantwoordelijkheid van het zelf kiezen is ook meteen de grootste last die de mens met zich draagt. Een mens moet zijn bestaan helemaal zelf maken, door steeds nieuwe keuzes te maken. Net doen alsof je niet kunt kiezen, is net doen alsof je geen vrij mens bent. Mijn mensbeeld is veranderd door wat ik in dit hoofdstuk geleerd heb. Ik denk dat de mens een samenvatting is van alle 5 de standpunten die ik heb gezien. De mens is iemand die goede dingen doet, maar ook fouten begaat. Een door de maatschappij beïnvloed persoon dat toch meer geeft om eigen belang dan dat van andere. Een mens is een wezen dat zijn eigen keuzes kan maken en niet instinctief hoeft te zijn. Zijn keuzes kan maken en zijn eigen toekomst beslissen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.