Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

De ziel van een mens

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 281 woorden
  • 27 juni 2016
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
1 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie

Inleiding:

Ik ga onderzoeken wat de ziel van een mens is, wat is gevoelig voor een mens. Ik ga dat onderzoeken door een paar argumenten te geven en op heb einde een conclusie.

Middenstuk:

Een ziel van een mens is dat je gevoelens kan delen maar ook ontvagen. Aks je een scheldwoord ontvangt dan is dat minder leuk dan dat je er een geeft. Maar het is ook niet goed als je er zelf een geeft aan iemand anders. Het kan bij jou hard aankomen maar laat staan bij iemand anders. Maar als je iemand raakt in zijn ziel dat zit het bij hem wel heel gevoelig. Als je iemand in zijn ziel gebruikt dan is het eigenlijk een soort van diefstal. Een ziel kan ook een leuke dingen met zich meebrengen zoals: Een compliment geven of iemand waarderen. Als je iemand bijvoorbeeld uitscheld dan is dat minder dan iemand een compliment geven. Als ik vraag aan iemand van wat is een ziel? Dan kan het antwoord zijn: wat is een ziel of wat heb ik een ziel. Het antwoord heb ik een ziel kan je zo beantwoorden. Je gevoelens zijn eigenlijk je ziel. Je kan iemand heel hard kwetsen door te zeggen dat je iemand niet waardeert. Maar als je iemand wel waardeert dan is er wel duidelijk een ziel. Als je er je meer op gaat verdiepen dan kom je erachter dat iedereen een ziel is. Iedereen die vind dat hij kan zeggen van ik weet niet wat de zin van het leven is die weet niet echt goed wat je later nog kunt bereiken met zijn leven. Een ziel kan bijvoorbeeld binnenin maar ook van uit   

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.