ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Nationaal-socialisme: vroeger en nu“Derhalve moet de nationaal-socialistische beweging zich reeds nu volkomen in deze gedachtewereld verplaatsen en binnen haar eigen organisatie in de praktijk tot uiting laten komen, opdat ze eens in de toekomst de staat niet alleen dezelfde richtlijnen weet aan te geven, maar hem ook reeds het volgroeide lichaam van haar eigen staat ter beschikking kan stellen.” Mein Kampf, Adolf HitlerDe Nationaal-Socialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP of Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) is de door Adolf Hitler opgerichte en beheerste nationaal-socialistische partij die extreem-rechtse denkbeelden had.

Evenals het fascisme gaat het nationaal-socialisme uit van het leidersbeginsel. Staat, partij en individu zijn daaraan ondergeschikt. Hitlers denken werd sterk beheerst door racistische en anti godsdienstige ideeën. De Duitse Germanen waren Übermenschen, daaronder stonden de Untermenschen o.a. de Slavische volken. Helemaal onderaan stonden de Joden. Het Germaanse ras diende zuiver te worden gehouden en had recht op Lebensraum. Hitlers felle antisemitisme deed hem besluiten het Joodse volk geheel uit te roeien (Genocide).

Nazi Duitsland was een gelijkgeschakelde, gecentraliseerde éénpartijstaat met alle kenmerken van een politiestaat.Op 5 januari 1919 werd de Duitse Arbeiderspartij (DAP) opgericht door Anton Drexler. Dit was de voorloper van de NSDAP. Het belangrijkste uitgangspunt van deze partij was dat Duitsland een nieuw leger moest bouwen, wat echter verboden was volgens het Verdrag van Versailles. In september 1919 werd Hitler lid van deze partij waar hij steeds meer tijd in stak. Op 24 februari 1920 probeerde de partij haar eerste massabijeenkomst te organiseren. Het werd een schamel succes met een geringe opkomst van 2000 mensen. De bevolking liep echter warm voor de nationaal-socialistische toespraken van Hitler en de partij werd groter. Dit was mede te danken aan de geweldige gewetenloze redes van Hitler. Rond 1921 was Hitler het brein van de activiteiten van zijn partij en werd hij gezien als de leider.

Al vanaf de begintijd richtte de NSDAP zich vooral op de volgende punten:

• Vernietiging van de Weimardemocratie

• Militarisme

• Revanchisme (revanche op de oude vijanden)

• Antisemitisme

• Herziening van het Verdrag van Versailles

• Afkeer van het bolsjewismeNeonazismeNeonazisme is nationaal-socialisme van na de Tweede Wereldoorlog. Het is dus zoals Lennert zei een ideologie die ervan uitgaat dat het nationale ras van mensen, het arische ras, superieur is aan alle andere rassen. Die superioriteit uit zich in het idee dat andere rassen mogen worden uitgebuit, gemarteld en gedood. Aanhangers ervan worden ook wel neonazi's genoemd.

Naast neonazi's bestaat er een gerelateerde groep die het bestaan van de Holocaust en andere historische feiten uit het nazisme ontkennen, en over nazi-Duitsland en wat er gedurende die jaren gebeurde uitsluitend positieve geschiedenis schrijven (zie Holocaustontkenning).Er zijn neonazistische muziekgroepen, zoals bijvoorbeeld Skrewdriver en Combat 18.

Onder neonazi's wordt wel de "code" 88 of 1888 gebruikt. Deze cijfers geven letters van het alfabet aan: 1888=AHHH. Dit staat voor "Adolf Hitler Heil Hitler".

Andere codes zijn:

14: We Must Secure the Existence of our People and a Future for White Children

192: Adolf Is back

In feite zijn er twee groepen neonazi's te onderscheiden. Ten eerste is daar de groep die het meest tot de verbeelding spreekt: skinheads (waarover Thijs meer zal vertellen) en een aantal radicale schrijvers. In praktijk maken deze mensen zichzelf en hun ideeën eerder impopulair dan populair, hun gemiddeld opleidingsniveau is laag, en velen komen door hun geweld al snel met justitie in aanraking.

Ten tweede bestaat een gevaarlijker groep. Dit zijn de "intellectuele gentleman-neonazi's". Zij zullen nooit in het openbaar de Hitlergroet brengen of hun hoofd kaal scheren. Zij distantiëren zich van skinheads. Echter, zij onderbouwen hun stellingen, kleden zich goed, en hebben een hoog opleidingsniveau. Ze richten zich liever tegen immigranten in het algemeen dan tegen joden. Zij weten bij politieke activiteiten sneller de steun van de middenklasse te krijgen.SkinheadsOndanks de vele verhalen rond skinheads, hadden de oorspronkelijke skinheads in de verste verte niets met nazisme te maken. Integendeel, ze waren linkser dan Castro en Mao samen, luisterden naar skapunk., scheerden hun hoofd kaal,… Ze werden in thuisland Engeland de mods genoemd.

Begin jaren ’70 stierven de mods uit, maar dik 10 jaar later nam een groep extreem-rechtse jongeren hun kledingstijl over.Hun aparte kledingstijl is wel heel kenmerkend. Tot op vandaag dragen neonazi’s schoenen van het merk Doctor Martens meestal met witte veters (symbool voor white power) en t-shirtjes en truien van Lonsdale en Fred Perry, een merk genoemd naar de laatste Brit die het tornooi van Wimbledon won.

Lonsdale: in Lonsdale zitten de letters NSDA, de eerste letters van Hitlers partij NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei).

In het logo van Fred Perry –een lauwerkrans- zien de neonazi’s het symbool van de overwinning. Het merk gebruikt ook vaak de kleurcombinatie wit, zwart en rood. Nazi-vlaggen hebben dezelfde kleuren.

Hoewel beide merken zelf niet verantwoordelijk zijn voor die reputatie, proberen ze er al jaren van verlost te geraken. Daarom schenken ze regelmatig geld aan anti-racistische bewegingen.Hun gedachtegang volgt dus het nationaal-socialisme, waarover we al meer hebben verteld.

We hebben een eigen mening van een skinhead gevraagd:

Dit soort jongens uit alleen de gedachten die al jaren spelen in de maatschappij. De ongewenste buitenlander die zich nestelt tussen een groep mensen waar hij helemaal niet tussen past. Deze buitenlander zal gewoon met harde hand verwijderd moeten worden. Er is geen andere manier. Ze blijven hier gewoon plakken voor het geld en de echte burger is daar de dupe van. We zullen de oude kampen weer moeten herstellen en alle buitenlanders moeten deporteren en executeren mocht dat nodig zijn. Ik vind dat de jongeren hun verantwoordelijkheid moeten pakken en moeten gaan strijden voor wat ooit van hun voorouders was! Geloof in een mooie maatschappij maar dan zonder die gore vlekken erop! Deze situatie moet en kan anders. Want ooit zullen jullie er spijt van krijgen als jullie door blijven gaan met die negertjes en afrikaantjes. Ze horen hier niet en ze passen hier niet!

SS staat voor mij voor Sociale Schade die de buitenlander veroorzaakt!BRONNEN

www.skinhead.nl

www.wikipedia.nl

Adolf Hitler - Mein Kampf

Het Volk (artikels over Jürgen Goris)

Anonieme skinhead


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.